1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Almanya’dan Kars’a 6 günde geldi
Almanya’dan Kars’a 6 günde geldi

Almanya’dan Kars’a 6 günde geldi

Almanya’dan Kars’a bu arabayla 6 günde geldi

A+A-

38 yıldır Almanya’da ikamet eden Gürsel Arslanoğlu (55), Fransa’da üretilen 1980 model 2 silindirli, 4 vites, 28 beygir gücündeki Acadiana marka aracıyla saatte 60 km hızla 3 bin 900 km yol kat ederek 6 günde Almanya’dan Kars’a geldi.

Gürsel Arslanoğlu, Kars’a gelmeden önce Fransa’da üretilen Acadiana marka bu ilginç aracıyla 6 gün önce yola çıktı. 24 saat kesintisiz yolculuk yapan Gürsel Arslanoğlu sadece 4 yerde mola verdi. Arsaloğlu, Karadeniz sahilinden Kars’a ulaştıktan sonra tarihi mekânları bu aracıyla gezerek bütün dikkatleri üzerine topladı.

Gürsel Arslanoğlu, “Ben 1978 yılından beri Almanya’dayım. Doğaya ve çevreye, bitkilere, hayvanlara çok çok değer veririm. Bu arabayla yavaş yavaş gelerek Türkiye’nin özellikle Karadeniz sahillerini görme fırsatım oldu. Çok güzel yerler var. Şimdi Kars’tayım. Burada ki tarihi eserleri de gezmek istiyorum.” dedi.

ÖLÜMÜNDEN SONRA TÜM MAL VARLIĞINI HAYIR KURUMUNA BAĞIŞLADI

Kars’a gelmesinden bir amacının da ölümünden sonra tüm varlığını bir hayır kurumuna bağışlamak olduğunu belirten Arslanoğlu, “Ben yarın mevcut tüm mülkiyetimi Kars’ta ki bir hayır kurumuna bağışlamak istiyorum, vefatımdan sonra. Bunu da burada ki bazı kişilerle görüşüp bunun hangi kurum olduğu konusunda karar vereceğim.” diye konuştu.

DOĞA TUTKUNU

Kendisini doğaya ve hayır işlerine adayan, aynı zamanda okumayı da çok seven Arslanoğlu, “Benim hobilerim çok yönlüdür. Şuanda hiçbirini sayamam. Yan özellikle bitkiler ve hayvanlar demek istiyorum. Onlar benim yavrularım. Tek başıma geldiğim için yalnızca doğayı iyice sine sine seyrettim. Müzik seviyorum. Müzik dinleye dinleye, etrafa baka baka geldim. Ve yolda yalnızca bir yavru köpek vardı. Onu aldım yanıma, onu getirdim.” şeklinde konuştu.

FRANSIZ KÖYLÜLERİNİN 1960’LI YILLARDAN BERİ KULLANDIKLARI BİR ARABA

Arslanoğlu araba hakkında da şu bilgileri verdi:

“Bu Fransa’da üretilen en basit arabalardan bir tanesidir. İki silindirlidir. Çok az miktarda benzin yakar. Ve de Fransız köylülerinin 1960’lı yıllardan beri kullandıkları bir arabadır. Yani köylü için yapılmış. Tarlasına gidip iki tane lahanasını, bir çuval patatesini evine getirmesi için üretilmiş bir arabadır bu. Daha sonra ambülâns olarak kullanıldı. Şimdi de böyle sevenler tarafından kullanılan bir arabadır. Oldukça da kıymetlidir. 55 yaşındayım. Sağlıklı kalmak değil de hasta olmamak için örneğin konserve hiç yemiyorum. Ekmek yemiyorum. Şeker hiç yemiyorum. cola içmiyorum. Tatlı zaten hiç yok. Reçel hiç yemedim. Helva hiç yemem. Ana gıdam kahve ve belki biraz sebze. Hepsi bu kadar.”

Arslanoğlu tarihi mekanları gezip, şehit turu attıktan sonra Kars Kalesine çıktı. Oradan da memleketi Kars’ı izleyen Arslanoğlu, Kars Belediyesi Namık Kemal Toplum Merkezi bahçesindeki Minia Kars’ı gezerek, Murat Çobanoğlu Aşıklar Derneği Başkanı halk ozanı Mahmut Karataş’tan değişler dinledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.