1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Alınak’ın avukatından açıklama
Alınak’ın avukatından açıklama

Alınak’ın avukatından açıklama

Kars ve Şırnak eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak’ın gözaltına alınmasıyla ilgili Avukatı Bişar Abdi Alınak bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

Alınak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu gün sabah erkenden Kars’ taki evinde geniş bir arama yapılan eşinin ve avukat oğlunun telefonlarına el konulan uzun süre ince aramanın yapıldığı Mahmut Alınak’ın İstanbul’ da ki evinde arama ve gözaltı ablukası devam etmektedir.

Kars Cumhuriyet Savcılığı ve Baro temsilcisinin, emniyet mensuplarının da bulunduğu bir ekiple eski milletvekili ve yazar Av. Mahmut Alınak’ın Kars’ taki evinde en ince ayrıntısına kadar yapılan aramada Mahmut Alınak’a ait olan kitap, doküman, CD ve buna benzer eşyalara el konuldu. Kars’ taki evin araması bitti.

Mahmut Alınak’ ın İstanbul’ daki evinde arama ve gözaltı devam etmektedir. Ancak bu arama ve gözaltının yasadışı olduğundan dolayı Mahmut Alınak, evinde arama yapmamakta birlikte gözaltına alınmasına da karşı direniyor. Evde büyük tartışma ve arbede yaşanmaktadır.

Evde bulunan Alınak ve kızının telefonlarına el konulmuş dışarıyla irtibatları kesilerek hiç kimseyle görüşmelerine izin verilmemektedir. Aynı zamanda Kars’tan İstanbul’a avukat oğlu ve avukat yeğeni bu hukuk dışılığına müdahale etmek için hareket etmişler.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.