1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ali Kınık Coşturdu
Ali Kınık Coşturdu

Ali Kınık Coşturdu

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi'nin düzenlediği “Gönülden Gönüle Türkü Şelalesi” gecesinde sahne alan sanatçı Ali Kınık, izleyenleri coşturdu.

A+A-

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Slayt gösterisi ve Kars Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle renklenen gecede Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler bir konuşma yaptı. 

 

Şimşekler, "Ülkemizde memurun alım gücü Avrupa ülkelerine göre oldukça düşüktür. Çalışanlar ne yazık ki filesini doldurabilmek için çarşıda, pazarda ince bir hesap yapmak durumundadır. Türkiye'de refah düzeyi gittikçe düşmekte ve eğitim çalışanları maaşlarının büyük bir çoğunluğunu gıda ve kiraya ayırmakta; diğer ihtiyaçlarını ertelemek zorunda kalmaktadırlar." dedi.

 

Türk Eğitim Sen'in yapmış olduğu araştırmalara göre bugün eğitim çalışanlarının yüzde 70'inin kredi kartı borçlusu olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakıldıklarını da belirten Şimşekler, "Türk Eğitim Sen olarak bu yoksulluğa, haksızlığa, vurdumduymazlığa karşı mücadele etmekte ve Hükümetten haklı olarak şu taleplerde bulunmaktayız: Üniversite çalışanları döner sermayeden adil bir şekilde faydalandırılmalı, sosyal ve özlük hakları  iyileştirilmelidir. Ayrıca 2547 sayılı kanuna tabi akademik personele verilen üniversite  ödeneğinden 657 sayılı kanuna tabi olarak üniversitede çalışan personel de yaralanmalıdır.

 

Hükümetin kamudaki maaş adaletsizliğini gidermek için çıkardığı ek ödeme düzenlemesinden  Şube Müdürleri, Uzmanlar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları; İlçe Milli Eğitim Müdürleri; İlköğretim Müfettişleri ve Şefler de ek ödemelerden yaralandırılmalıdır. Parasız yatılılık ve Bursluluk sınavı öğretmen çocuklarına tanınan kontenjanına Bakanlıkta, Merkez ve taşra kuruluşlarında çalışan tüm eğitim çalışanları da dahil edilmelidir." diye konuştu.

 

Şimşekler daha sonra şunları söyledi:

 

"Öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen Eğitim Öğretim ödeneğinin diğer eğitim çalışanlarına ödenmemesi Anayasasının eşitlik ilkesine uymamakta ve çalışma barışını bozmaktadır. Bu ayrımcılık kaldırılarak Eğitim Öğretim Yılına hazırlık ödeneği tüm Eğitim çalışanlarına verilmelidir. Kadrolu öğretmenlerle sözleşmeli öğretmenlerin aynı haklara  sahip olduğu söylense de bunlar arasında ciddi farklılıklar vardır. Öncelikli talebimiz tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesidir. Görev bekleyen 320 bin öğretmen adayının umutları tükenmeden atanmaları sağlanmalıdır. Şuanda 150 bin öğretmen ihtiyacımız göz önüne alınarak yeni bir istihdam politikası belirlenmelidir. Sözleşmeli, ücretli, vekil öğretmen uygulamasına son verilmelidir. Eğitim çalışanlarının bir bütün olduğundan hareketle hizmetli, memur, teknisyen ve benzeri personelin görev tanımları bir an önce yapılmalı,  atama ve yer değiştirme konusunda bir yönetmelik çıkartılmalıdır."

 

Bütün bu taleplerin Genel Merkez tarafından defalarca Hükümete iletilmesine rağmen hükümet Eğitim çalışanlarını yok saydığını, gerekenleri yapmadığını da vurgulayan Şimşekler, "Peki, Hükümete taleplerimizi kabul ettirmek için ne yapılmalıdır?. Sorusu akla gelmektedir. Bununda tek çözümü elbette ki "Örgütlü" olmaktır. Daha Eğitim çalışanlarının yüzde 43 gibi bir oranı sendikasızdır. Bu da Hükümetlerin elini güçlendirmektedir. Gönlümüzden geçen yüzde 100 sendikalı ve örgütlü bir güç olmaktır. Türk Eğitim Sen Kars Şubesi olarak bu yılda yetkili sendika olduk. Bu yetkiyi almamızda kar-kış demeden çalışan Kağızman, Selim, Arpaçay; Digor, Sarıkamış, Susuz ve Akyaka İlçe temsilcilerimize, Kadın kollarına, Üniversite, okul temsilcilerimize ve bize güvenerek üye olan tüm eğitim çalışanlarına Türk Sen Kars Şubesi adına teşekkür eder hepinize sağlık başarı dileklerimi sunar iyi eğlenceler dilerim." diye konuştu.

 

Ardından Sanatçı Ali Kınık, Türküleriyle salonu hıncahınç dolduran üyelerin gönüllerine bir 

şelale gibi aktı. Kınık, güzel ses ve yorumuyla salondaki adeta büyüledi. Yaklaşık iki saat süren konser defalarca ayakta alkışlandı. Kınık, Türk Eğitim Sen yönetici ve üyelerine ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

 

Arpaçay 3 Kasım Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdür Başyardımcısı Alibey Ateş ise "Sakarya" şiiriyle salondakileri mest etti.

 

Geceye; Türk Eğitim Sen Teftiş Kurulu Başkanı Adil Akkaya, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı  Fahrettin Şimşekler, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, Türk Eğitim Sen Kars İlçe  Temsilcileri Kurban Emir, Suat Demirkan, İbrahim Topal Şahin, Engin Bozkurt, Erkan Yalçın, İlker Kara, kadın kolları üyeleri, işyeri temsilcileri, Kafkas Üniversitesi öğretim üyeleri, bazı okul müdürleri ve üyeler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.