1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ali Hasanov’dan İki Önemli Açıklama
Ali Hasanov’dan İki Önemli Açıklama

Ali Hasanov’dan İki Önemli Açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, AZERTAC’a iki önemli açıklama yaptı.

A+A-

“Avrupa Parlamentosu`nun 1915 Olaylarına Dair Karar Tasarısını Kabul Etmesi Anti-Müslüman, Anti-Türk Düşüncesinden Kaynaklanmaktadır” diyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Çanakkale Zaferi’ni de unutmayarak “Çanakkale Zaferi Türk halkının kahramanlık tarihinin şanlı sayfalarından birisidir” açıklamalarında bulundu.

İşte Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov’un iki önemli açıklaması :

ALİ HASANOV: AVRUPA PARLAMENTOSU`NUN 1915 OLAYLARINA DAİR KARAR  TASARISINI KABUL ETMESİ ANTİ-MÜSLÜMAN, ANTİ-TÜRK DÜŞÜNCESİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR

Avrupa Parlamentosu`nun 1915 olaylarına dair karar tasarısını kabul etmesi Avrupa Parlamentosu tarihinde en çirkin, gerçeği yansıtmayan 1. Dünya Savaşı`nın aslolan tarihini tahrif eden, adaletsiz, özel çıkarlara hizmet eden ve siyasi bir karardır. Bu tasarının anti-Müslüman, anti-Türk ruh halinden kaynaklandığı kuşku doğurmamaktadır.

AZERTAC`ın haberine göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, 16 Nisan tarihte gazetecilerin Avrupa Parlamentosu`nun 1915 olaylarına dair karar tasarısını kabul etmesi sorusunu cevaplandırırkenböyle konuştu.

Ali Hasanova göre bu tasarının kabül edilmesi şu an Avrupada Batının inisiyatifinde yaratılmış olan bir çok uluslararası kuruluşlarda, özellikle Avrupa Parlamentosu`nda çifte standartların və islamofobik ruh halinin baskın olduğunu göstermektedir: “Yıllardır biz tüm dünyaya, Avrupa ülkelerine ve kuruluşlarına Hocalı soykırımı hakkında hakikatleri, son 200 senede Ermenilerin Türklere ve Azerbaycanlılara karşı yaptığı insanlık dışı muameleleri kanıtları ile sunuyoruz. Ama icabında Avrupa ülkeleri, Avrupa Parlamento`su, Avrupa Konsey`i gibi örgütler konu ile ilgili tarafsız ve gerçeklik payı olan hiç bir karar kabul etmediler. Tarihi hakikatler ve belgeler 1915 senesinde Türkiye topraklarında Ermenilere karşı hiç bir soykırım yapılmadığını onaylamaktadır. Türkiye`nin savaşa çekildiği o dönemlerde Ermeniler çok sayda silahlı mangalar kurarak arka cephede isyan etmiş, Türk ordusuna saldırılar düzenlemiş, bir sıra il ve ilçelerde toplu katliamlar yapmış ve sivil halka insanlık dışı muamelelerde bulunmuşlar.

Tabii ki, Türk ordusu sivilleri savunmak, onları Ermeni vahşetinden korumak adına bir bir sıra önlemler almıştır. Ermenilerin tehciri zamanı da hiç bir soykırım yapılmamış, sadece savaş koşulları sebebiyle tehcir zamanı sert tedbirler alınmıştır. Bunun için şu anda tarihi gerçekleri tahrif ederek hiç bir kaynak göstermeden, o dönemin arşivlerini araştırmadan bir grup siyasetçinin, parlementerin geçtiğimiz yüzyılın başlarında vuku bulmuş olaylara ilişkin fikir belirtmesi tamamen yanlıştır. Sözde Ermeni soykırımı hakkındaki iddialar kişisel bakış açısı ile ilgili yorumlara dayanmaktadır ve islamofobik, anti-Müslüman ve anti-Türk eğilimlerin güçlenmesinin tezahürüdür. Bu hem de modern dünyada, özellikle Batı`da hakim olan çifte standartların sonucudur. Batı`nın çeşitli dairelerinin tarihi tahrif etmek ve müslüman dünyası hakkında yanlış algı oluşturmak çabaları kötülenmeli, tüm iddialar somut delillerle cevaplandırılmalıdır. Müterakki insanlar böyle bir hadisenin olmadığının ve bu tasarıların yalnız bazı dairelerin kendi çıkarlarını sağlama çabalarının sonucu olarak ortaya çiktığının farkındadır. Aynı daireler şu an Rusya`ya karşı yaratılan birliye katılmadıkları için Türkiye ve Azerbaycan`dan öç almaktadırlar. Bizler bu yalanlarla, çirkin kampaniyalarla Eurovision yarışması zamanı, Ramil Seferov Azerbaycan`a iade edilerken de karşılaşmıştık ve şimdi de 1. Avrupa Oyunları airfesinde de aynı tutuma tanık olmaktayız.

Bu subjektiv, anti-İslam, anti-Türk ve anti-Azerbaycan mahiyetteki tasarının Avrupa Parlamentosu`nun ilk kararı olmadığını belirten Ali Hasanov şu değerlendirmelerde bulundu: “Büyük ihtimalle gelecekte de biz bu turden “kararların” şahidi olacağız. Ne Azerbaycan, ne de Türkiye, kendilerini Batı karşıtı bir konumda hissetmiyorlar ve Batıyla bütün alanlarda adaletli, eşit haklarda işbirliğine ve müttefikliğe hazırlar. Ama, maalesef son zamanlar hem ABD`de hem de Avrupa`da Müslüman ve Türk halklarına karşı bir ruh hali hakim olmaktadır. Onlar ısrarla müslüman dünyasını yanlarında değil, karşılarında görmek istiyorlar. Bu siyasetin Batı`ya ne vereceğini tarih kendisi gösterecektir. Ama biz devlet olarak onların böyle adaletsiz kararlarını dünya toplumuna empoze edilmesini ve hakikat gibi yansıtılmasına izin vermeyiz”. 

Ali Hasanov bu karar sonrasında Azerbaycanın Avrupa Parlamentosu ile ilişkilerini yeniden gözden geçire bileceğini ve Avronest grubunda faaliyetini durdurma kararı aldığını da sözlerine ekledi.

ALİ HASANOV: ÇANAKKALE ZAFERİ TÜRK HALKININ KAHRAMANLIK TARİHİNİN ŞANLI SAYFALARINDAN BİRİSİDİR

Çanakkale Zaferi Türk halkının kahramanlık tarihinin şanlı sayfalarından birisidir. İşgalcı orduların birleşik güçlerine, Türkiye devletini yok etme politikalarına karşı Türk halkının ve kahraman Türk askerinin ölüm kalım savaşı, direnişi ve mücadelesidir.

AZERTAC`ta  yer alan habere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, 16 Nisan tarihte gazetecilerin sorularını yanıtlarken şöyle konuştu.

Ali Hasanov, sözlerine böyle devam etdi: “Çanakkale'de Türk askerleri ve onlara katılan, sıralarında Azerbaycanlıların da bulunduğu diğer gönüllüler, aslında, Türk halkının iradesinin yenilmezliyini ortaya koydular, halkı ve devleti yok olmaktan kurtardılar. Bu zaferin kutlanması ile ilgili Türkiye ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının katılımıyla etkinlikler programı hazırlandı. Farklı törenler hem Türkiye'de, hem Azerbaycan'da, hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleşmektedir. Nihai etkinlik olarak 24 Nisan`da Çanakkale'de dünyanın çeşitli ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile Çanakkale Zaferi`nin 100. yıldönümü ile büyük tören yapılacak”.

Ali Hasanov, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin gün geçtikce daha da güçlendiğini, askerlerin kahramanlıkları sayesinde toprak bütünlüğünün en kısa zamanda temin edileceğini, Zafer bayrağının işğal altindeki Karabağ`ın gözdesi Şuşa`da kaldırılacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.