1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Alan’ var ama, alabilen yok
‘Alan’ var ama, alabilen yok

‘Alan’ var ama, alabilen yok

Kars’ın en işlek caddesi Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Atatürk İşhanı’nın yeri yıllardır atıl durumda bekliyor.

A+A-

İl Özel İdaresine ait olan arsanın şehrin ortasında uzun süredir atıl durumda bekletilmesi çevre sakinlerinin gündeminden düşmüyor.

Kentte uzun yıllar atıl durumda bırakılan ve daha sonra çıkarıldığı ihale ile yıkımı gerçekleştirilen Atatürk İşhanı yıkımı sonrası beş yıldır arsası üzerinde ne yapılacağı karar verilememişti. Mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde bulunan işhanı şuan açık otopark olarak kullanılıyor.

Faikbey Caddesi üzerinde bulunan 4 bin 600 metrekare arsa 30 Eylül 2014 günü yapılan ihale ile satışa çıkarıldı. İhalede 13 milyon 66 bin 300 TL ile satışa çıkınca arsayı alan olmadı.

Şimdi ‘bu arsa ne olacak?’ sorusuna cevap arayan çevre sakinleri, yetkililerden daha önce bu alana yönelik çalışma sözü aldıklarını da hatırlatarak alanın çok amaçlı kullanılabileceği ve Kars’a kazandırılabileceği gerçeğinin kimse tarafından göz ardı edilmemesi gerektiğini savunuyor.

Vatandaşlar, alanın atıl durumunun hiç kimseye bir fayda sağlamadığını yineleyerek, bölgede Kars’a kazandırılabilecek çalışmaların yürütülmesi talebinde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum