1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aktepe’den Destek Sözü
Aktepe’den Destek Sözü

Aktepe’den Destek Sözü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Aktepe’den Kars Belediyesi’ne destek sözü…

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Ardahan gezisinin ardından Kars’a gelerek Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti.

 

Aktepe ile birlikte AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti Bursa İl Başkanı Nagıp Vardar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar Kars’a geldi.

 

Heyeti Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, Belediye Başkan yardımcıları İsrafil Çakaz ve Cihangir Umurbek karşıladı.

 

Ziyaret sırasında Başkan Bozkuş Ardahan Milletvekili Saffet Kaya ve Bursa Belediye Başkanı Recep Aktepe’ye Kars Belediyesi, projeleri ve sorunları hakkında bilgi verdi.

 

Bozkuş, göreve geldiği günden bu yana özellikle Kars’ın alt yapı sorunlarını çözmek için çalışmalar başlattıklarını belirterek, “Çarpık kentleşme sonucunda ortaya çıkan imar planlarımızda çok ciddi sorunlarımız vardı. Şehrin birçok yerinde gecekondu olduğu için kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ vasıtası ile yapmak için ön protokol imzaladık. Bunun yanı sıra içme suyu isale hattı ve su artıma tesislerinin yapımı için çalışmalarımızı başlattık.” dedi.

 

Bozkuş, “Asfalt çalışmalarının ardından kaldırım yapmak için 3 trilyon gibi maliyet oluştu. Bu nedenle kardeş kent olduğumuz için destek verirseniz memnun oluruz.” diye konuştu.

 

Bursa Belediye Başkanı Recep Aktepe ise şunları söyledi:

 

“Bursa ile Kars 8 yıl önce kardeş şehir olmuşlardı. Bende isterim ki bu kardeşlik ilişkilerimiz daha da gelişsin. Ülkemizin Doğusu ile batısı buluşsun. Bizim içinde Kars ve Ardahan çevresi önemli bir bölgedir. Serhat boylarımız stratejik illerdir. Buraların güçlenmesi ve gelişmesi çok önemlidir. Bu nedenle buralarda birçok projeler hayata geçirilmelidir. Şehrin daha da yaşanabilir bir kent olması gereklidir. Bizlerde bu yapılacaklar katkı koymamız bizim için çok önemlidir. Kardeş şehir olmanın da amacı budur. Bursa’da zaten Karslılar yoğun olarak yaşamaktadır. Bizlerde bundan sonra Kars’a mümkün olduğu kadar deste vermeğe çalışacağız. Onun içinde Sayın Vekilimiz ve ekibimiz ile birlikte buralara kadar geldik ve incelemeler yaptık. Bu nedenle bölgeyi ve sorunlarını yakından gördük. Halkın yakınlığını ve sıcaklığını hissettik. Buralarla yakından ilgilenmemiz gerektiğini gördük. Bende Bozkuş gibi ilk yılım göreve yeni geldik. İlk yıl daha çok proje yapmak ve düşünmek ile geçiyor. Daha sonra da bunları hayata geçirmek kalıyor.”

 

Bozkuş daha sonra ziyaretlerine anısına Akteye’ye halı hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.