1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AKP Adayları Sınırda
AKP Adayları Sınırda

AKP Adayları Sınırda

AK Parti Kars Milletvekili Adayları DLH eski Genel Müdürü Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında gittikleri Ermenistan sınırındaki Akyaka İlçesi’nde coşkulu karşılandılar.

A+A-

Adaylar, “AK Parti hükümetinin Türkiye genelinde yaptıkları ile Kars için yaptığı hizmetlerin yanı sıra, Kars için yapımına başlanılan projeler ve yapmayı planladığı projeleri vatandaşlarımızla paylaştık” diyerek, “Akyakalı vatandaşlarımız bizleri bağırlarına basmışlardır. Gördüğümüz ilgi bizleri son derece sevindirdi ve daha da hızlandırdı. Eminiz ki, Akyaka da tercihini AK Parti’den kullanacak ve hem Akyaka’nın hem Kars’ın hem de Türkiye’nin geleceğine ışık tutacaktır” dediler.

DLH eski Genel Müdürü AK Parti Kars 1. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, henüz daha milletvekili adayı olmadan çalışmalara başladıklarını söyleyerek, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolunun önemine değindi. BTK’nın, Kars-Sivas arası hızlı tren projesi, Kars üzerinden Iğdır-Nahcivan-İran ve yapılacak demiryolu ağları ile de zenginleştirileceğini kaydeden Arslan, bunlara bağlı olarak yapılacak lojistik merkezinin önemini anlattı. Lojistik Merkez sayesinde Kars’ın önemli bir ulaştırma merkezi olacağını da ifade eden Arslan, bunun Kars için yaratacağı istihdam konularını yanı sıra çevre illere yapılacak yeni duble yollar ve yol iyileştirme ve genişletme çalışmaları ile kentin çok önemli bir ulaşım merkezi olacağını belirtti.

Arslan ayrıca, hayata geçirilecek bu projeler ile yakında yapımına başlanacak çağrı merkezi ve Başbakan Erdoğan’ın Kars mitinginde sözünü verdiği, 4 yılda yapımı tamamlanacak olan Kars Açık Hava ve Kültür Müzesi projeleriyle kentte işsizliğin olmayacağı söyledi. Arslan, “Kars, önemli bir turizm kenti olacak ve bu turizm Kars halkı ve esnafına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

AK Parti Kars 2. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç da; yapımına başlanılan ve 3 yılda bitirilmesi planlanan Kars Barajını projesine değinerek, “Sulama kanallarının yapımı da ilave ettirilerek 2 yıl içerisinde tamamlanması için gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. Bu baraj ile Kars merkez, Susuz, Arpaçay ve Digor’a bağlı 70 köyün tarım arazisi sulanacak. Yapımı tamamlanan Selim Bayburt barajı ile Selim Ovası sulaması yapılacak. Yapımına başlanılan Karakut Barajı ve yapılması planlanan Digor Varlı barajlarının hızla projeleri tamamlatılarak, yapımına başlanılacaktır. Bunların tamamlanması ile tarım arazilerimizin büyük bir kısmı sulanacak.” diye konuştu.

Sulanacak tarım arazileri ile yem bitkileri ve organik tarıma geçileceğini de aktaran Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Bu şekilde hayvancılıkla uğraşıp işin hamallığını yapan üreticilerimiz artık besi hayvancılığına başlayabileceklerdir. Bunun üreticilere sağlayacağı katkıların yanı sıra, Kars’ta yapımı planlanan ve içerisinde insan barınakları, hayvan barınakları et ve süt entegre tesisinden oluşan Besi ve Hayvancılık Bölgesinin kurulacaktır. Bunun daha sonra ilçelerimize yaygınlaştırılmasıyla ilimiz ve ülkemiz hayvancılığına sağlayacağı katkıları hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanlığından adayların seçim çalışmalarıyla ilgili yapılan açıklamada ise, “Milletvekili adaylarımızın yapmış olduğu çalışmalar ve projeler vatandaşlarımız tarafından hayranlık ve büyük bir beğeni ile karşılanmaktadır. AK Parti hükümetinin Türkiye genelinde yapmış olduğu yatırım ve çalışmaları yakinen takip eden vatandaşlarımız bu yatırımlardan Kars halkının da daha fazla yaralanabilmesi için adaylara gereken desteği verecekleri konusunda güvence verdikleri görülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.