1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AKKAV’dan Anma Paneli
AKKAV’dan Anma Paneli

AKKAV’dan Anma Paneli

Anadolu Kültürünü Koruma ve Araştırma Vakfı ( AKKAV ) kültür çalışmaları çerçevesinde Sarıkamış Belediyesi ile “Cenubi Garbi Kafkas Cumhuriyeti Hariciye Vekili Fahrettin Erdoğan” konulu anma paneli düzenliyor.

A+A-

19 Haziran 2010 Cumartesi Günü saat: 10:00 da Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan panel Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak.

 

Anma Paneli, Prof Dr. Adnan Ataç’ın “Sevgili Dolu Anadolu” görsel sunumu ve Kars İl Kültür Müdürlüğü’nün “Kars Tarihinde Kısa Bir Yolculuk” slaytı gösterilecek.

 

AKKAV Başkanı İsmet Erdoğan ve Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen birer konuşma yapacaklar.

 

Protokol konuşmalarından sonra Gata Tıp Tarihi ve Deontoloji AD Başkanı Prof. Dr. Adnan Ataç, Mali Müşavir Tokay Köycü, Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jülide Akyüz Orat, Araştırmacı Sezai Yazıcı, Hacıbektaş Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Naki Selmanpakoğlu konuşma yapacak.

 

1992 yılında kurulan Vakfın, Kültür Sanat ağırlıklı hizmetlerin yanı sıra eğitim, sosyal, dayanışma, bilimsel araştırmalar olmak üzere, bir kısım çalışmaları şöyle:

 

Orta Anadolu’da Türkmen, Tahtacı, Çepni, Barak Kültürlerinin etnografik ve bilimsel araştırması, Halk oyunları ve halk müziği amatör uygulama topluluklarının faaliyetleri, Semah toplulukları otantik kıyafet araştırması ve uygulaması.

 

Belgesel Çekim; Anadolu’da Hıdırellez Geleneği ve Rütüelleri Doç. Dr. Atilla Erden, Türk Halk Kültürünü Araştırma Sempozyumu Gagauz Alan Araştırması ve Prestij Kitabı Hacı Bayram Veli Sempozyumu, Karagöz ve Kukla Sempozyumu, Dede Korkut Günleri Sempozyumu, Anadolu’yu Aydınlatanlar Sempozyumu, Sanatta Anadolu’yu Aydınlatanlar Sempozyumu.

 

Evrenin Oluşumu Prof. Dr. Cemal Çevik, Nasrettin Hoca ve güzellik Prof. Dr. İlhan Başgöz, Yunus Emre Yaşamı ve Topluma katkıları Ali Sümer, Halk Oyunu ve Halk Müziği Şöleni Ahi Evran Veli Ahiliğe Kısa Bakış Ali Sümer, Sekülerizm-Laiklik Seyhun Tunaşar, Sivil Toplum Örgütlerinin yurt dışı ilişkileri Dr. İ. Gültekin Erdoğan.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.