1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Partililerin zafer pozu
AK Partililerin zafer pozu

AK Partililerin zafer pozu

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yordakoş ve milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından tüm teşkilat mensupları ile bir araya geldi.

A+A-

Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı programda bir araya gelen Yurdakoş, Arslan ve Kılıç, aralarında AK Partili ilçe belediye başkanlarının ve yürütme kurulu üyelerinin de bulunduğu tüm ile ve ilçe teşkilat mensuplarına yönelik teşekkür konuşması yaptılar.

YURDAKOŞ: “10 AĞUSTOS 2014, TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE BİR MİLAT BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN ADIDIR”

Sonuçtan mutluluk duyduklarını ifade eden Yurdakoş, “10 Ağustos Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde siz değerli hemşerilerimizle birlikte üstün bir gayret ve azimle cumhurun başkanını seçtiği 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı köşke göndermenin sonsuz mutluluğunu yaşıyoruz. "Kars’ta ve Türkiye’de çıkan sonuçlar bizleri ziyadesiyle memnun etti. Yeni Türkiye’nin yol haritasının başlangıcındayız. Millet kendi iradesine ve kendi içerisinden çıkan değerlerine, milletin adamına sahip çıktı.” dedi.

Başarıda emeğin varlığına dikkat çeken Yurdakoş şöyle konuştu:

“Hiç bir şey tesadüf değildir. Hiçbir başarı kendiliğinden olmuyor bu başarı da emek var. Yürük var. Alın teri, gayret, inanç, azim, kararlılık var. 2002 de yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi. Ona inandık bu ekip güçlü aile buna inandı başbakanımızın liderliğinde bu ülkenin geleceği noktaya inandı ve gazi şehir her zaman oyunu arttırarak desteğini esirgemedi. Yine anlımız ak, başımız dik yeni bir tarih yazıyoruz. Yarınlarımıza güneş çok daha güzel doğacak. Çünkü artık milli iradeye daha hakim bir Türkiye var. Artık vesayet rejiminin azaldığı bir Türkiye var. Daha demokratik bir Türkiye var. Aşını, ekmeğini büyütebilen daha büyük bir Türkiye var. Öncü ve büyük bir Türkiye var.”

Yurdakoş, seçim sonuçlarının 12 yıldan beri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan faaliyetlerin tamamının, iç ve dış politikanın onayı anlamına geldiğini belirterek, “İnşallah bundan sonra Cumhurbaşkanı olarak sayın başbakanımız ülkemize hizmete  devam edecektir.  14 Muhalefet partisinin birleşmesine rağmen yurt dışındaki güç odaklarının birleşmesine rağmen milletin adamı tek başına milletin oylarıyla hepsine galip geldi.

Tarif edilmez bir mutluluk içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum; Kars’taki başarı bu ekibin başarısıdır. Milletvekilleri, İl yönetimi, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilatı başkanları ve bütün partililerin başarısıdır. Ve bugün Allah’ın izniyle Kars’ta 9’uncu seçim zaferine de Allah’a şükür imza attık. Ve sayın başbakanımızı bu ülkede 12. Cumhurbaşkanı olarak seçtiler. Bu vesileyle bütün hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Durmak yok yola devam.”

DÜN AKŞAM TURUNCU RENGİ GÖREN HERKES, TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN ARAYIP BİZLERİ TEBRİK ETTİ

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise yaptığı teşekkür konuşmasında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da seçimden başarı ile çıkarak Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olmasın ardından Kars’ta bu yolda emeği geçen çekirdek kadro ile bir araya gelmiş olmalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Bu seçimde emeği geçen teşkilat mensuplarını kutlayan Milletvekili Arslan, Dağpınar, Digor ve Kağızman teşkilat mensuplarının morallerinin düşük olmasından yana üzüntülerini dile getirerek bu ilçelerin bazı yerlerinde halkın haksızlıklara uğradıklarını ileri sürdü.

İlçe halklarının baskılara boyun eğmediği de ileri süren Arslan: “Ama ona rağmen insanımız onlara yüz vermedi, teveccüh göstermedi. Onların derdi, Kars’ta birinci çıkalım ve haritayı farklı boyayalım. Biz hepinize teşekkür ediyoruz ki bugün Kars Başbakanımızın ve inşallah 28’inden itibaren cumhurbaşkanlığına oturacak 12. cumhurbaşkanımızın rengi olan turuncuya boyanmıştır. Dün akşam turuncu rengi gören herkes, Türkiye’nin her yerinden arayıp bizleri tebrik etti. Belki sizleri tanımadıkları için beni, Yunus beyi ve il başkanımızı aradılar. Ama bilesiniz ki turuncu rengin asıl sahibi sizlersiniz. Tekrar söylüyorum ki Dağpımar’da, Kağızman’dan, Digor’dan, Susuz’dan fark etmiyor. BDP her nerede tehdit’te bulunursa bulunsun siz her zaman burada olacaksınız.” dedi.

MERKEZ 30 MART’TA YAŞADIĞI MAHCUBİYETİN ARLINDAN KALKTI

30 Mart yerel seçimlerinin ardından partilerinin il merkezinde belediyeyi kaybetmelerinden kaynaklı mahcubiyetin dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde edilen başarıyla birlikte artık ortadan kalktığında da dikkat çeken Arslan teşekkür konuşmasında: “Merkez, 30 Mart’ta yaşadığı mahcubiyetin altından kalktı. Yine teşekkür ediyoruz ki Sarıkamış her zaman ki gibi dimdik durdu. Selim ona ayak uydurdu. Arpaçay ve Akyaka dediler ki bizde varız. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıldır neferleriysek biz kendi ilçemizde de kendi rengimizi turuncu yapacağız dediler ve birinci yaptılar. İnanın ki dün akşam sonuçları aldığımız andan itibaren biz çok huzurluyuz. Biliyorduk ki Türkiye genelinde Başbakanımızın, insanımızın teveccühüyle seçilmiş 12. Cumhurbaşkanı olarak cumhurbaşkanlığına çıkacağını. Bizim için Türkiye ne kadar önemliyse Kars’ta o kadar önemliydi.

KARS, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Kars bu konuda üzerine düşeni yaptı. Her türlü çatı işlemine rağmen, her türlü bir araya gelmeye rağmen onlar adeta tabela partilerine dahi bel bağlamışlardı. Bizi 9–10 parti destekliyor diyorlardı. Onlar sadece kapısında tabela olan partiler. Allah’a şükür AK parti ve başbakan ne birilerinin ayak oyunlarına muhtaç ne de birilerinin tabelalarına muhtaç. O biliyor ki muhtaç olduğu vatandaştır. Vatandaşın da desteği sonsuzdur. Vatandaş bu desteğini 8 seçimdir gösterdiği gibi 9. seçimde de gösterdi. Onun için biz vatandaşa müteşekkiriz. Biz vatandaşa muhtacız ve onun için diyoruz ki biz milletin ve vatandaşın hizmetkârıdır. Dünde hizmetkârıydık, bugünde hizmetkârıyız, yarın da hizmetkârı olacağız ve bunu söylerken de sizleri ve sizlerin başında bulunduğu diğer arkadaşlara güveniyoruz. O yüzden lütfen hepsine hem teşekkürlerimizi hem de selamlarımız götürün. Dün dünde kaldı.

BUGÜNDEN İTİBAREN ÖNÜMÜZDE Kİ SEÇİME ÇALIŞIYORUZ

Bugünden itibaren önümüzde ki seçime çalışıyoruz. Bizim de böyle bir huyumuz var. Ahmet Aslan, Yunus Kılıç, Şakir Yurdakoş olmuş hiç fark etmez. Bir dava uğruna çalışıyorsak bizim olup olmamamız hiç önemli değil. Ne yazık ki bazı arkadaşlarımızı- bu hataya düştü. Dün AK Partiye oy verilmesin diye çalışan bazı insanlar bu sabah beni arayıp tebrik ediyor. Dedim ki ‘tebrik edilmesi gerekenler bu dava uğruna çalışanlardır. Dün yanlışlık yapanların bizim yanımızda yeri yok’ Ama parti kademelerinde olmasalar dahi bizim kadar çalışan insanlar var. Onlara da çok teşekkür ediyoruz ve işte onun için diyoruz ki eğer AK Parti 2023’ü, 2053’ü, 2071’i hedef koyuyorsa, diyorsa ki ben Malazgirt’in binici yılın kutlayacağım işte siz dava arkadaşlarına güvenerek söylüyor. Başbakanımız buna güvenerek söylüyor. İnşallah bundan sonra da halkoyuyla seçilmiş cumhurbaşkanımız olarak yine bu kadrolara güveniyor. Diyor ki bu kadrolar dava kadrolarıdır. Başlarında ki başbakan ister genel başkan olsun isterse bugünden itibaren cumhurbaşkanı olsun önemli değil. Bu davayla ilgili öyle bir tohum ekildi ki Allahın izniyle artık hiç kimse bu davayla baş edemeyecek. Tabi ki ama bu davayla baş edemeyecekler. Biz bugün mutlu ve huzurlu bir şekilde Ankara’ya gidiyoruz. Yarından itibaren tekrar torba kanun çalışması var. İnşallah insanımızın birçoğunu ilgilendiren, kolaylıklar getirecek olan torba kanunu da bir hafta on gün içerisinde çıkaracağız ve insanımızın hizmetinde olduğumuzu da tekrar söylemiş olacağım. Tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

KILIÇ: “ÇATILARI ÜZERLERİNE ÇÖKTÜ”

Daha sonra söz alan AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ta 13 partiden oluşan Ekmelleddin İhsanoğlu’na atıfta bulunarak ‘Çatıları başlarına çöktü’ ifadesini kullandı.

Parti içerisinde ki teşkilat yapısının önemine de değinen Kılıç: yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kulanı:

“Benim en çok önem verdiğim şey, her emeğin karşılığının olması gerektiğidir. Bu sözü her yerde tekrarlıyorum. Çünkü Allah’ın insanlarda aradığı en önemli şey emek verip vermemeleridir. Bir de bu emeğin içerisine bir de maneviyat katarsanız çok daha kıymetli olur. O yüzden bizim partimizin kurulduğu günden beri, hele akşam sizin büyük desteklerinizle cumhurbaşkanı seçtiğiniz Başbakan. ondan önce 20-30 yılını daha katıp Ardahan’ın Türk gözü sınır kapısından Edirne’nin Kapıkule sınır kapısına kadar her santimetresinde emeği olan bir adamdır. Bir düşünün ki bir insanın hayatını geçirebilmesi için, çocuklarına bakabilmesi için bu kadar gayrete ihtiyacı var mı? Bu emeğin binde birini vermeyenler de ailelerinin bir şekilde Allah’ın verdiği rızıkla başa eriştiriyorlar. Bu emek herkesin verebildiği ve bu kadar uzun süre katlanabildiği bir emek değildir.

TÜRKİYE MAKAM SAHİBİ OLDUKÇA REFAHINIZ ARTARMIŞ

Biz yeni Türkiye’de şunu gördük ki, Türkiye makam sahibi oldukça refahınız artarmış. Bizde siyasete girerken öyle zannediyorduk. Ama gördük ki makamınız yükseldikçe huzurunuz azalıyor. Ne yediğinizden haberiniz olmuyor. Aile yaşantınız zayıflıyor. Bizde ailelerine düşkün insanlarız. Ama ne yazık ki bunlar azalıyor. Bir de siz bunu bakanlarda ve başbakanda düşünün. Hani milletvekili olup biraz rahat edeceğinizi düşünüyorsunuz ama AK parti gibi bir partide yükünüzün çok arttığını görüyorsunuz. Yavaş yavaş buna alışayım derken bazı arkadaşlara nasip olur ve bakan oluyor. Onların hallerini görüyorum ve her gün diyorum Allah yardımcıları olsun. Çünkü o kadar çok yorulduklarını görüyoruz ki bir de bunu başbakanda düşünün. 40 yıldır ayın tempoyla insanların hiç birini diğerinden ayırmadan insanlığın bütün derdiyle dertlenen, gece gündüz onlarla birlikte olan biri oluyor. Bir garibanlık, yolsuzluk görsek hepimiz etkilenmez miyiz? Bunlarla yatıp bunlarla kalkmaz mıyız? Ama bu başbakanın ömrü bunlarla geçiyor. Her gittiği yerde bu ülkede bugüne kadar unutulmuşları görüyor. Bu güne kadar bu ülkede garibanlıkları, adam sayılmamışlıkları, hizmet edilmemişlikleri görüyor.

BÜYÜK BİR ÇETENİN İHANETİYLE YÜRÜTTÜĞÜMÜZ BİR SEÇİM GEÇİRDİK

Bu adamın ruh halini ve psikolojisini düşünün. İnsanoğlunun en ahlaksızı budur. Birlikte büyüttüğümüz ve ihanetini görmeye başladığımız büyük bir çete daha ve bunların ihanetiyle yürüttüğümüz bir seçim geçirdik. Bu arada öyle semirmiş, öyle büyümüşler ki basını, medyayı, parayı, kurumları, polisi, askeri ele geçirmişler. Bizim bunlarla yürüttüğümüz bir mücadele var. Biz vatandaşla yürüttüğümüz bir mücadele değil halkın gönlünde sizler zaten vardınız. Bunu halk 8 seçim üst üste gösterdi. Dünyada hiçbir partiye nasip olmamış bir desteği bu halk göstermiş zaten. Bu seçim böyle bir seçimdi ve şu huzur içerisinde olmanız lazım. Ahmet Bey biraz önce huzurlu gideceğiz dedi. Biz Kars’tan hep sevgi, saygı, hürmet gördük. Hep huzurlu gidiyoruz ama bugünkü ferahlığımız bir başka. Çünkü sizin huzurunuzla gidiyoruz bugün. Kars, 40 yıldır emek veren her türlü mücadeleye destek veren, fedakârlık ve yiğitlik gösteren bu adama günü geldi, kendi vicdanından gelen sesi dinledi. O’nu, bunu dinlemedi. Altına su çekmiş kavak ağaçlarında ince ince dallardan oluşturulan çatıyı hiç dikkate almadı. Bu ülkenin ortasında kocaman bir çınar ağacı gibi duran  Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında toplandı. Oradan birileri birilerini çekip uzaklaştırdı ama bir ikisi daha sarıldı. Dimdik getirip Çankaya’nın başına oturttular. Bu vicdan rahatlığıyla gidiyoruz. Biz vicdanen bu ülkede yaşayan herkese, dünyada elimizin ulaşabildiği hangi coğrafya varsa hepsine el uzatan bir adama gereken desteğimizi verdik. Ne mutlu bize ki bizde bu süreç içerisinde bulunmuş olduk.

ERDOĞAN; “HİZMETİ 40 YILDIR BÜTÜN ÜLKEYE YAPTI”

Erdoğan, hizmeti 40 yıldır bütün ülkeye yaptı. Ama son üç yıldır biz de vardık. Bizde bu geri dönüşüm içerisinde nispeten bir parça payımız olmasının huzuru içerisindeyiz. Bizim şu anda baktığımız olay bu. Emin olun siyaseten falan değil. Kars ölçeğine gelince; Biz 2011’de şükürler olsun Kars’ta çok yüksek bir oy aldık. Şimdi bu yüksekliğin göreceli değerlendirmesini yapmak lazım. Mesela Bayburt’ta yüzde 80 oy aldık. Rize’de, Konya’da, Karaman’da böyle oylar aldık. Ama Kars’ın toplumsal yapısı, coğrafi konumu, siyasi etkileşimleri farklıdır. Kars’ta hiçbir zaman öyle oylar beklemek doğru değil. Bölgeyi kendi içerisinde değerlendirmek lazım. Kars bir Erzurum değildir. Kars’ta 8 seçimdir art arda artan ciddi bir oyumuz var. Şimdi bugün tekrar o güzel günlerimizi yakaladık hatta biraz üzerine çıktık. Bizim için en önemli şeylerden bir tanesi buydu. Yerel seçimlerde bir yol kazası yaşadık. Canımızı sıktı, üzüldük. Bazen hepimizin yaşadığı yanlış tercihler olabilir. İyi değerlendirmelere yapamamış olabiliriz. Ama bir şeyi hep beraber öğrendik; Halka rağmen hiçbir şey olmuyor. Halk ne diyorsa o dur. Bizim o zaman bunu pek yerine getiremediğimiz oldu. Ama şimdi onu toparladık ve üzerine çıktık. AK partiye olan sevgiyi yeniden test ettik. Biz gördük ki halk hala AK partiyi seviyor. Eskileriyle, yenileriyle, değişeniyle herkesi seviyor. Ve Kars hala bizi de sevmeye devam ediyor. Bu bizim için de önemliydi ve biz bunun huzuruyla gidiyoruz. Siyaset bir günlük iş değil ama biz bulunduğumuz süreçte sizin katkılarınızla bu süreci çok güzel bir şekilde sonuçlandırdık. İçerisinde bizzat siz bulundunuz. Ahmet bey’in de söylediği gibi belli bölgelerde insanları canından bezdiren tehditler var biliyoruz. Ama bunlara rağmen eski oylarımızın altına düşmedik, üzerine çıktık. Oralardan eksilenleri başka yerlerden kapattılar. Teşkilat böyle bir şeydir. Bir yerden eksilir, bir yerden kapanır ama sonuca bakmak lazım. Sonuç olarak biz bu ince kavaklardan oluşturulmuş olan çatının ikisinin, 12-13 parti diyorlar ama ben 10 tanesinin adını bile bilmiyorum. Kars’ta bunların hepsini topladık ve ikiye katladık. Çatıları üzerlerine çöktü. Şimdi hepsi kendi kalınlığına göre dalını alsın götürsün. Kars halkına, sizlere, bütün emek verenlere hürmetlerimizi sunuyoruz. Başbakanımız da eminim ki size gönlünden bir teşekkür etmek ister. Başbakanımızı Kars’a da inşallah davet edeceğiz. Umuyorum ki bunu karşılıksız bırakmayacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.