1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti'de Hedef : 3 Vekil
AK Partide Hedef : 3 Vekil

AK Parti'de Hedef : 3 Vekil

AK Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, partisinin genişletilmiş il danışma meclisi toplantısına katılmak için Kars’a geldi. Ünal burada yaptığı konuşmada ülke gündemi değerlendirdi.

A+A-

30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle uzun bir zamandır il danışma meclisi toplantıları düzenleyemeyen AK Parti Kars İl Başkanlığı, bir hafta aradan sonra ikinci kez il danışma meclisi toplantısını gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Devlet Su İşleri Salonunda AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş başkanlığında toplanan il danışma meclisi toplantısının ardından bugün yapılan ikinci genişletilmiş ile divan toplantısına, AK Parti Gurup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal’da katıldı.

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile birlikte tarifeli uçakla Kars’a gelen Ünal’ı burada, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş ve partiler karşıladı. Ünal, daha sonra beraberindekilerle birlikte DSİ Sosyal Tesislerine geçerek partisinin genişletilmiş il danışma meclisi toplantısına katıldı. Toplantıya, AK Parti il ve ilçe teşkilat mensupları, ilçe başkanları ile partililer katıldı.

Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından Alpay Öztürk başkanlığında divan heyeti oluşturuldu. Katip üyeler ise Sevim Arslanoğlu, Osman Osmanoğlu, Erdoğan Devran ve Nadide Kak’ta oluştu.

YURDAKOŞ, “KONGRELERİMİZ ŞENLİK HAVASINDA GEÇECEK”

Divanın oluşturulmasının arından AK Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş bir konuşma gerçekleştirdi. Yurdakoş, 1Kasım 2014 itibari ile Digor ilçesinden başlamak üzere ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 15 gün sonra da il kongrelerini yapacaklarını belirterek, teşkilat kongrelerinin diğer partilerde rutin bir işlem olarak algılanmasında karşın AK Parti teşkilatlarının yenilenmesi, teşkilatların motivasyonu açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek tüm kongrelerinin bir şenlik havasında gerçekleşeceğini söyledi.

GENEL SEÇİMDE, 3’TE 3 YAPACAĞIZ

İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının hemen ardından yaklaşmakta olan genel seçimler nedeniyle önlerinde çok önemli bir süreç olduğunu da dile getiren Yurdakoş, 30 Mart yerel seçimlerinde bir yol kazası yaşamalarına karşın, kısa sürede sebep ve sonuç ilişkilerini değerlendirerek, 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde teşkilat olarak hak ettikleri başarıyı elde ettiklerini de söyledi.

AK Parti Kars İl Teşkilatı olarak, önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçimlerde 3 milletvekili çıkararak, Türkiye genelinde elde edilecek zaferde, Kars olarak paylarına düşeni alacaklarına inandığını da belirten Başkan Yurdakoş konuşmasında, Kobani, 17 ve 25 Aralık ile Gezi olaylarına da değindi.

17 – 25 Aralık ve Gezi olaylarında başarı olamayanlar, KOBANİ’yi bahane ederek sokak eylemleri gerçekleştirdi.

AK Parti hükümeti olarak büyük Türkiye’nin inşasında üstlerine düşenleri yapmak için uğraş verdiklerini de belirten Yurdakoş konuşmasında: “Son zamanlarda ülkenin başına musallat olan KOBANİ’yi bahane ederek çıkarılan sokak olayları, 17 - 25 Aralık ve Gezi olaylarını başaramayanların ortaya koyduğu bir provokasyonlarıdır. Bu provokasyonlar karşısında, geçmişte nasıl dimdik durduysak bundan sonra da dimdik duracağız ve kandan beslenen bu baronlara kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bu olaylar esnasında Kars halkının soğukkanlı ve müteessir duruşu karşısında münferit birkaç vaka dışında önemli bir hadise gerçekleşmemiştir. Çıktıkları bu kutlu yolda kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Allah yar ve yardımcısı olsun diyor hepinize saygılar sunuyorum.” Dedi.

Yurdakoş’un konuşmasından sona ise AK Parti Gurup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal, söz alarak Ülke gündemine ilişkin bir konuşma yaptı. Toplantı, Ünal’ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.