1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti’de 2016’nın ilk divan toplantısı
AK Parti’de 2016’nın ilk divan toplantısı

AK Parti’de 2016’nın ilk divan toplantısı

AK Parti Kars Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu’nda yapıldı.

A+A-

Toplantıya meclisteki yoğun programları nedeniyle katılamayan AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti teşkilatı ve divan katılımcıları nezdinde tüm Kars halkına sevgi ve salamlarını gönderdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen divan toplantısı, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını müteakiben İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa İl Başkanı Adem Çalkın, 1 Kasım erken genel seçimleri Kars Milletvekili Adayı, genç ve başarılı işadamı Suat Ögel, AK Parti Kars İl Başkan Yardımcısı Bahattin Kaskansoy, AK Partili belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları, kadın kolları teşkilatları, merkez yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Kurulu Başkanlığını Bahattin Kaskansoy’un yaptığı, Kars AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda AK Parti kadrolarına yeni isimler de dahil oldu.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, 7 Haziran seçimlerinde Türkye’ye 90’lı yılların koalisyon slaytlarının yaşatıldığı kaydedildi. AK Parti hükümetlerinin iktidarlığı sürecinde atılan adımları hatırlatan Çalkın, “Malumunuz bir yıldır ilk defa AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda bir aradayız. Geride bıraktığımız bu bir yılda çok önemli gelişmeler, değişiklikler oldu. Bunlarla birlikte 2 çok önemli seçim atlattık. 13 yıldır bir güneş gibi doğan ve ülkesini her sabah huzura uyandıran bir AK Parti hükümeti, ilk defa 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olamadı. Hep beraber gördük, yaşadık ve bu süreçte ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başladı. Bizlere adeta 90’lı yılların, koalisyonların slaytlarını yaşattı. Bu süreçte genel başkanımızın, partimizin dik duruşu sayesinde yenilenen 1 Kasım seçimleri ile milletin birlik, beraberliği ve ümmetin birliği adına tekrar adımlar atılı ve güneş ülkemizin üzerine yeniden doğdu. Allah AK Parti’yi ve mensuplarını bu kutlu yolda utandırmasın.” dedi.

“Yeni Türkiye davası, ebedi bir davadır” diyen İl Başkanı Çalkın, “Kars bu davaya gönül vermiş bir teşkilata sahiptir. Kars teşkilatlarımız omuz omuza vermiş ve 1 Kasım zaferini Karsımıza armağan etmiştir. Bu anlamda Sarıkamış’a, Selim’e, Kağızman’a, Arpaçay’a, Akyaka’ya, Susuz’a, Digor’a ve Kars teşkilatlarımıza, dünden bu güne emek sarf etmişlere, alın teri dökmüşlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, hepsini saygıyla selamlıyorum. Hizmetlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek. Milletvekillerimiz Ankara’da atılması gereken adımları sağlam bir şekilde atıyor, takip edilmesi gereken tüm projelerin birebir takipçisi oluyorlar. Belediyelerimiz hizmetlerini layıkıyla sürdürüyor, AK Parti belediyecilik anlayışını halkımıza en iyi şekilde yansıtıyorlar ve yansıtmaya devam edecekler. İl Genel Meclisi başkanı ve yöneticileri şehrimiz için atılacak tüm projeleri ve hizmetleri yakınen takip ediyorlar. Bizler AK kadrolar ise çalışan ekiplerimizi destekliyor, halkımızın sorunlarıyla yakından ilgilenerek çözüm noktalarını belirliyoruz. Bizler birer hizmet neferi olarak millet ile iç içe bir hizmet anlayışı ile şehrine, ilçesine ve köyüne hizmet için el ele, omuz omuzayız. Buradan Karslı hemşerilerimizden bireysel değil, tomlumsal projelerle bizlere gelmelerini istiyoruz. Şehrimiz için projeler yapıldığında, Kars için yapılacak her türlü hizmet bizim için önemlidir ve her noktasında destek vermeye gönülden hazırız. Bu anlamda çok şanslı bir iliz çünkü milletvekillerimiz hem donanımlı hem bölgemizi çok iyi biliyorlar. Bu anlamda inşallah bu donanımlarla birlikte milletvekillerimiz Kars için büyük bir şans olacaktır. ifadelerini kullandı.

Adem Çalkın konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun kendilerine söylediği; ‘Bizim davamız bir vefa davasıdır. Bir erdem, bir ahlak davasıdır. Siyasi rant veya ekonomik rant davası değildir. Bu davayı omuzlarımızın yettiğince gelecek nesillere taşıyacağız. Bizler böyle bir misyonun yüklenicileri olarak birer dava neferiyiz, Rabbim bizleri utandırmasın, birlik, beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.’ cümleleriyle sonlandırdı.

Programın sonunda AK Parti kadrolarını dahil olan İl Genel Meclis Üyesi Himmet Cihantimur ve Belediye Meclis Üyesi Akif Polat ve beraberinde Yakup Atalay, İhsan Koç, Yaşar Eftan, Birol Yılmaz ve Ensar Biçimli’ye AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın tarafından rozetleri takılarak, hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.