1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti Milletvekillerinden Müjde
AK Parti Milletvekillerinden Müjde

AK Parti Milletvekillerinden Müjde

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, İŞKUR’un bin 500 kişiye iş imkanı tanıyacağını müjdelediler.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut ile birlikte yaptıkları açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nce (İŞKUR) 8 ay süreli Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında bin 500 kişiye iş imkanı tanınacağını söylediler.

Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, işsizlerin sabırsızlıkla beklediği TYÇP kapsamında işçi alınacağını ifade etti. Kılıç; “Bugün arkadaşlar Kars açısından özellikle işsizlerimizin büyük bir sabırsızlıkla beklediği son 2 yılda da hükümetimizin katkılarıyla bizimde gayretlerimizle insanımızın bir şekilde alıştığı, beklediği ve evine ekmek götürme imkanı bulduğu Toplum Yararına Çalışma Programı’nı Kars tanıdı.  Ve bunlar ciddi şekilde özellikle istihdam problemi olan iller, çünkü bu program her ilde yok. İstihdam problemi, sıkıntısı olan illerde, ilin ekonomisine, ailelerin bütçesine kazanların kaynamasına çok ciddi katkı yapan bir program yürüttük iki yıldır bu üçüncü yılı inşallah, bu yılda yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın başlattığı İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün üstlendiği ve şehirdeki kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yürütülmesi daha önceki yıllarda yapılmış, bu yılda yapılacak olan ortalama bin 500 civarında yeni istihdam olanağı yaratıldı Kars’ta. Bu daha önceki yıllardan biraz düşük bir rakam ama tabi ülke çapında daha çok ilin bu programa katılmasıyla beraber rakamlar biraz düştü. Ama Kars şuanda onunda çok iyi bilinmesinde fayda var.  Kendi ölçeğinde en fazla istihdamı alan il pozisyonda.  Burada özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne ve İl Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bu manada Kars’ın istihdam problemlerini biz çok iyi anlattık. Onlarda rakamları yükselterek bize gösterdiler.  Bu yılda önemli bir iki ayrıntı var. Geçen yıllardaki durumla farklı olarak, bir kolaylık daha getirildi. Her işsiz vatandaşımız bulunduğu ilçelerde ki belediyelerden ve kaymakamlıklardaki merkezlerden müracaatlarını yapabilecekler.  İl merkezinde olanlar il merkezinde yapabilecekler. Bizim açımızdan bu program çok önemli çünkü Kars biliyorsunuz çok fazla tüten bacası olmayan, fabrikası olmayan, istihdamı sınırlı bir kent. Tarım ve Hayvancılığın bu ülkenin ekonomisinde en önemli belirleyici sektör olduğu bir şehir” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Sonuçta bin 500 işsizimize iş demek 9 ay boyunca, aynı zamanda bin 500 aileye ekmek demek, aş demek ve yine bin 500 kişinin buradan maaş alması demek esnafa da sıcak para demek. O anlamda çok önemsiyoruz ama bir başka boyutu da ilimizde bu arkadaşlar özellikle okulların çok sayıda ihtiyacı var.  Okulların ihtiyaçlarını görüyor.  Çevre temizliği ile ilgili, işte kamusal alt yapının yenilenmesi ile ilgili, özellikle tarihi değerlerimizin restorasyonuydu, kültürel mirasın korunmasıydı, ağaçlandırmaydı, park düzenlemesiydi, derelerin vadilerin ıslahıydı bütün bu çalışmaları bunlar marifetiyle yaptırarak ilin gelişimine, ilçelerin gelişimine bu anlamda katkı koyuyoruz. Dolayısıyla biz bu çalışmayı önemsediğimizi zaten daha önce de ifade ettik.  Bu konuda gerçekten hükümetimize müteşekkürüz. Birileri zaman zaman bunu eleştiriyor. Ancak bu bölgelerde insanımızı yerinde barındırmak, yerinde ikametgah ettirmek, yerinde istihdam etmek çok çok önemli. Hükümetin bu programını bizde çok önemsiyoruz. İnşallah bölgeler arası gelişmişlik farkı kalktıkça, yatırımlar artıkça muhakkak bunlara ihtiyaç olmayacaktır. İnsanlar daha sürekli iş bulabilecektir.  Ama özellikle okulların açık olduğu dönemde bugünden Haziran’a kadar okulların açık olduğu bu tip bir çalışmanın yapılması ili de, bizleri de, kurumları da baya rahatlatıyor. Hayırlı uğurlu olsun ilimize.”

İŞKUR Müdürü Yusuf Bulut ise Toplum Yararına Çalışma Programı’ndan yararlanmak isteyenlerin 19-26 Eylül 2014 tarihleri arasında şahsen İlçe Kaymakamlıklarında bulunan başvuru merkezlerine, İlçe belediyelerinde bulunan hizmet noktalarına ve Kars Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabileceklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.