1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti adayları Sarıkamış’ta
AK Parti adayları Sarıkamış’ta

AK Parti adayları Sarıkamış’ta

AK Parti Kars milletvekili adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey ve Ensar Erdoğdu seçim çalışmaları kapsamında Sarıkamış ilçesinde, STK’lar, muhtarlar ve partililerle bir araya geldi.

A+A-

Sarıkamış Platformu üyelerinin organizasyonu ile Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıda konuşan milletvekili adayı Uçum, Sarıkamışlı, birlikte yaşama iradesini ortaya koyduğunda farklılıkları göz ardı etmediğini, farklılıklarını çeşitliliklerini zenginliklerini bir bütün olarak kullanmayı başardığını söyledi.

Sarıkamış ilçesinin bu yanıyla siyaset arenasında Kars açısından ciddi bir önderliği olduğunu ve buna çok kıymet verdiğini belirten Uçum, şunları kaydetti:” Sarıkamış birlikte davranma iradesini ortaya koyduğunda esas itibariyle Sarıkamış’ın talepleri ve ihtiyaçları üzerinden hareket ediyor. Buna da  çok önem veriyorum. Sarıkamış yerel siyasette farklı bir soluk getirmeye çalışıyor. Yerel siyaset üzerinden il siyasetini onun üzerinden Türkiye siyasetine bir etki yapmaya çalışıyor. Buna da çok kıymet veriyorum. Bu yüzden Sarıkamış’ın bu pratiği bizim bakımımızdan bütün Kars açısından dikkate alınması gereken bir pratiktir. Sarıkamış yüzde 66 oyla AK Partiyi desteklemiş ve bu dönem önüne yüzde 75 i hedef koymuş. Bu daha güçlü bir Sarıkamış iradesini ortaya koymak anlamına geliyor.”

Milletvekili adayı Beyribeyde, Sarıkamış’ta son yıllarda şehitlerle ilgili çalışmalar, kayak merkezi ve sportif amaçlı çok önemli projeleri hayata geçtiğini ancak bunların yeterli olmadığını vurgulayarak, ”Arkadaşlar Sarıkamış’ı tarihiyle, doğasıyla ve turizmiyle gerçek anlamda Kars’ın ve Türkiye’nin yıldızı yapmak için çok güçlü olmamız lazım. Bu anlamda ben inanıyorum ki sizlerin desteği ile üç vekil adayı da seçilerek sizlere hizmet edecek ”şeklinde konuştu.

Erdoğdu ise, 7 Hazirandan sonra iktidara geldiklerinde yeni anayasa yapım sürecinin birinci gündem maddesi olacağını belirterek, ”Önemli olan demokratik sivil bir anayasa yapmaktır. Buda güçlü bir şekilde iktidar olmaktan geçiyor. Yeter ki siz bizleri güçlü bir şekilde gönderin. Ben de Sarıkamış’ın bir evladı olarak kendimi ve diğer iki milletvekili adayımızı önce Allaha sonra sizlere emanet ediyorum ”dedi.

Toplantının ardından vekil adayları esnafları ziyaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.