1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti Aday Adaylarını Tanıttı
AK Parti Aday Adaylarını Tanıttı

AK Parti Aday Adaylarını Tanıttı

AK Parti Kars İl Başkanlığı, 7 Haziran 2015’de yapılacak olan genel seçimler için milletvekili aday adayları için tanıtım toplantısı düzenledi.

A+A-

Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesi’ndeki tanıtım toplantısı AK Parti İl Başkan Vekili Adem Çalkın başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Çalkın’ın yanısına, 36 milletvekili aday adayı, il yönetimi, merkez ilçe başkanlığı, köy ve mahalle temsilcileri ile partinin gençlik ve kadın kolları katıldı.

Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkan Vekili Adem Çalkın, görevi gereği Ankara’da bulunan İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş’un selamlarını iletti. Çalkın, “AK Parti 25. dönem milletvekili tanıtım toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz adına hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin 7 Haziran’da seçimlere gideceğini belirten çalkın, “Partimiz, ülkemiz ve milletimiz için en iyi idare edebilecek adaylarımızın seçim için süreçlerini başlatmış bulunmaktayız. Bu arada 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı seçim süreci 11 Şubat’ta başlamış ve 20 Şubat’ta sona ermiştir. İlimizde toplam 36 tane müracaat gerçekleşmiştir. Temel yoklamadan sonra yapılacak olan istişareler sonucu genel merkezimiz milletvekili adaylarımızı belirleyecektir. Bizim başımıza hiçbir zaman Allah’ın yazdığından başkası gelmez. Süreç sona erdikten sonra inanıyorum ki teveccühleriyle bizi onurlandıran kıymetli aday adaylarımız 7 Haziran gününe kadar teşkilatlarımızla el ele, omuz omuza vererek bu kutlu davanın başarıya ulaşması için çalışacaklardır. Çünkü bu dava her bir AK Partili için bir vizyon ve misyon yüklemiştir. Bu sorumluluğu sonuna kadar omuzlarımızda hissetmeli ve ona göre yol haritamızı belirlemeliyiz.” diye konuştu.

Çalkın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kıymetli dava arkadaşlarım; AK Parti umut olarak doğmuş bir partidir. Partimiz 2001 yılında kurulduğu zaman her türlü mahremiyetler ve krizler içerisindeydi. Milletimiz yokluklara, yoksunluklara ve yolsuzluklara mahkum edilmişti. Biz milletin bize verdiği bir güçle her türlü soruna göğüs gerdik. Bugüne kadar başkalarının yapamaz dediği bir çok icraatları gerçekleştirdik. Hayalleri gerçek yaptık ve ülkemizin çehresini değiştirdik. Eğitimden sağlığa her alanda yeni bir katılma hamlesi başlattık. Ak Parti olarak siyaseti güçlendirdik ve itibar kazandırdık. Çözüm süreciyle kardeşliğimizi ve birlik ve beraberliğimizi perçemledik. Ve en önemlisi mazlum ve mağdurların yanında olduk.”

Çalkın daha sonra şunları söyledi:

“Kıymetli dava arkadaşlarım; biz davamıza sahip çıkmalıyız çünkü kıymetli başbakanımızın dediği gibi bu dava sıratı müstakim davasıdır, bu dava Allah-u Ekber diyenlerin davasıdır. Bu dava Somali, Filistin ve Doğu Türkistan’daki gözyaşlarının davasıdır. Ve bu dava zalimlere karşı mazlumu savunanların davasıdır. Bu kutlu yolda bizlere bir nefer olmayı lütuf eden rabbime hamd ediyorum ve son nefesime kadar milletim, ülkem ve insanlık için gayret ve sabır içerisinde çalışmamızı nasip etsin diye rabbime dua ediyorum. Bütün duygu ve düşüncelerimle ülkemizin geleceği için çok önem arz eden 7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye ve 2023 vizyonuna doğru durmak yok yola devam diyorum ve konuşmamı Mevlana’nın güzel bir sözü ile bitirmek istiyorum; Başkasının yerine koy kendini ağlayan biri için gül deme, İnleyen birine sus deme. Ağlayana omuz ver, inleyene çare ol.” Hepinize başarılar diliyorum.”

İl başkan Vekili Adem Çalkın’ın konuşmasından sonra aday adayları birer birer kürsüye çıkarak verilen 3’er dakikalık sürede kendilerini tanıttılar. AK Parti’nin mevcut ve eski milletvekillerinin konuşma yapmadığı tanıtım yaklaşık 2 saat sürdü. Tanıtım toplantısı AK Parti ailesinin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

1- Suat Ögel

2- Remzi Aras

3- Doğan Vergül

4- Üstün Kemal Yalçın

5- Sevgül Yoldaş

6- Tekin Çelik

7- Aşkın Çiftçi

8- Mürsel Ekinci

9- Mahmut Esat Güven

10- Zeki Karabayır

11- Veysel Tipioğlu

12- Eser Çapik

13- Yalçın Zengin

14- Cemalettin Güven

15- Alparslan Yüce

16- Ahmet Arslan

17- Yunus Kılıç

18- Faik Alp

19- Hasan Çınar

20-Çetin Erboğa

21- Subutay Atalay

22- Serkan Karakurt

23- Ensar Erdoğdu

24- Erdoğan Yıldırım

25- Atıf Özbey

26- Selahattin Beyribey

27-Yücel Aydın

28-Enginer Birdal

29- Nazangül Kazak

30-Tarık Şaki

31-Garip Ebiri

32- Ali Katkay

33- Mesut Gül

34- Cemil Alkan

35- İsmail Turan

36- Öz Arşiyan 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.