1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aile programı kapsamında ‘eğitici eğitimi’
Aile programı kapsamında ‘eğitici eğitimi’

Aile programı kapsamında ‘eğitici eğitimi’

Kars’ta, aile programı kapsamında ‘eğitici eğitimi’ düzenlendi...

A+A-

Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce aile eğitim programı kapsamında düzenlenen ‘eğitici eğitimi’ programı sona erdi. Eğitici eğitimine katılan 19 eğiticiye sertifikaları verildi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı (AEP), aile bireylerinin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri amacıyla oluşturulmuş önemli bir yetişkin eğitim programı olup, ailelerin sorun çözme kapasitelerini arttırmaya yönelik koruyucu ve önleyici hizmet sunmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda ilimizde gerçekleştirilecek olan Aile Eğitimlerinin yaygınlaştırılabilmesi için AEP Formatörü Ebru Aküzüm koordinasyonunda Kafkas Üniversitesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kars- Ardahan Bölge Barosu işbirliği ile 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda AEP Eğitici Eğitimi açıldı.

23 Ekim 2017 tarihinde başlayan eğitime Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda görev yapan meslek elemanları sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog, çocuk gelişimci, rehberlik ve psikolojik danışmanlar katıldı.

AEP Eğitici Eğitimi Programı kapsamında dersler Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Murat Taşdan, Yrd. Doç. Dr. Ali İbrahim Can Gözüm, Öğretim Görevlisi Emrah Öztürk, Öğretim Görevlisi Gökbörü Önalp; Halk Sağlığı Müdürlüğü Hekimlerinden Dr. Özgü EKİNCİ Erdoğan, Kars- Ardahan Bölge Barosu Avukatlarından Av. Ayşegül Polat ve AEP Formatörü Psk. Ebru Aküzüm tarafından verildi. Eğitime, İl Müdürü Aydın Acay ve kurum müdürleri katıldı.

Eğitim boyunca eğitici adaylarına; AEP’in alanları olan Aile Eğitim ve İletişimi, Sağlık, Medya, Hukuk ve İktisat alanlarının incelenmesi konusunda uzmanları tarafından dersler verildi. Ayrıca bir yetişkin eğitim programı olan AEP’ in ailelere aktarımı noktasında profesyonel bir yaklaşım oluşturmak üzere (eğitim ortamının yönetilmesi, yetişkin eğitimi, eğitim içeriklerinin sunumu vb. konularında) Kafkas Üniversitesi’ nin eğitim alanında uzman Öğretim Üyelerince eğitim dersleri de verilmiştir. Oldukça verimli geçen bu eğitim sonunda eğitime katılan 19 Eğitici Adayı yapılan sınavı geçerek AEP Eğiticisi Sertifikası almaya hak kazandı.

Sertifika almaya hak kazanan 19 eğiticiden 3’ ü Ardahan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün personelleri olup programı Ardahan’ da uygulamak üzere eğitim programından yararlandı. Eğitici eğitimi yalnızca Kars için değil, Ardahan için de eğitici yetiştirilmesine vesile oldu.

AEP Eğitici Eğitiminin kapanış ve sertifika töreni ise Vali Yardımcısı Murat Özdemir’in katılımı ile Büyük Kale Otel’de düzenlendi. Düzenlenen törende sertifika almaya hak kazanmış katılımcıların sertifakaları ve teşekkür belgeleri verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.