1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahmet Demirkan ile Sohbet
Ahmet Demirkan ile Sohbet

Ahmet Demirkan ile Sohbet

- TRT Kars Radyosu’nun İlk Sanatçılarından Ahmet Demirkan İle Sohbet

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Sahipsizlik nedeni ile kapanan TRT Kars İl Radyosu’nun ilk sanatçılarından Ahmet DEMİRKAN, Kars’a geldi. Eski günleri ve hatıraları yenilemek isteyen Demirkan, Şahin Müzik ve Sazevini ziyaret ederek Salih ŞAHİN ile müzikli bir sohbet etti. Beklentilerini ve yakınlarını dile getirdi.

Aslen Çıldır ilçesinden ve Aşık Şenlik’in torunu olan ve Bursa’da ikamet eden Ahmet Demirkan, TRT Kars Radyosu’nun Serhattan Sesler Korosu’na girişini müzik yapımcısı ve gazeteci Salih ŞAHİN’e şöyle anlattı.

“Ben Çıldırlı Âşık Şenlik’in torunu olmam nedeni ile halk müziğine küçük yaştan itibaren ilgim vardı. Ozanlık da ayrı ilgi odağım. Kars’ta Halk Eğitim Merkezi’nde bir halk müziği korosu kurulacağını duydum. 18 yaşlarındaydım. Sınava girdim. Koro şefi Şahin Kara ŞAHİN ile Halk Eğitim Müdürü Hasan KARTARI da vardı. Bir türkü söylememi istediler. ‘Bir Seher Vaktinde İndim Bağlara’ türküsü ile sınavı kazandım. Buradan da Kars Radyosu’ndaki koro çalışmalarına alındım. Sefa ERMUTLU, Sebahat AKAT, Şengül AYCAN, Turgut İMREN, Necati ŞAHİN, Nevin KOÇ, Olcay KARTARI gibi radyonun ilk sanatçıları ile çalıştım. Şimdi Bursa’da kamu kurumundan emekliyim ve belediye korosunda çalışıyorum. Müzikten kopamıyorum.”

İLK CANLI YAYININA ÇIKMIŞTI

TRT Kars Radyosu’nda zaman zaman 15 dakikalık seans programı yapan Demirkan, unutamadığı bir anısını da aktararak: “Radyo programlarımız banttan yayınlanıyordu. Elektrik kesintisi nedeni ile yayın bandını dolduramamıştık. Radyo yayın sorumlusu Salih AYVALI, programımı canlı yayında yapmamı önerdi. Ben de dinleyicileri ihmal etmemek için kabul ettim. Çok da güzel oldu.” Dedi.

Sanatçı Demirkan, Salih ŞAHİN’i ziyaret edip Kars türkülerine yönelik çalışmalarını kutladı ve Kars türkülerinin tahrip edilmesine, başka yörelere mal edilmesine, sahipsizliğine çok üzüldüğünü sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.