1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ağaçlar kışa yaprak döküyor
Ağaçlar kışa yaprak döküyor

Ağaçlar kışa yaprak döküyor

Doğu Anadolu Bölgesi’ne kış bu yıl erken geldi.

A+A-

Her sene 30 Ekim’e kadar güneşin etkili olduğu kentte bu günlerde rüzgar ve soğuk hava kendini gösteriyor. Geride bıraktığımız yaz mevsiminden kalan güneş ise ara ara yüzünü gösterince vatandaşlar güneşli mekanlarda oturup sıcak depoluyor.

Sarı ve yeşilin bütün tonlarının yer aldığı dökülen yapraklar kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Rüzgarın da etkisiyle kaldırımda biriken yaprakları temizlemek ise her zamanki gibi belediye işçilerine düşüyor. İşçiler, gün boyu yaprak süpürürken işyeri sahipleri ise dükkanlarının karşısındaki güneşli alanlarda oturup sohbet ediyorlar. Önlerinde uzun sürecek kış mevsimi ve hazırlıkları konuşan esnaflar, aynı zamanda da sırtlarını ara ara yüzünü gösteren güneşte ısıttıkları ve sıcak depoladıklarını söylüyorlar.

Ferit Yenice, “Yılın son günleri, yaz, kışa dönüşüyor. Bizde güneşten istifade ediyoruz. Sonbaharın güzel günleri bunlar. Kışın bu güneşli günleri özleyeceğiz. Kars’ın kışı da güzel ama güneş olsa daha güzel olacak. Artık kışın habercisi olan sonbahardayız. Kışa hazırlık yapmaya başladık.” diye konuştu.

Nesip Aras (62), Sonbahar geldi, kış geldi, odun-kömür pahalandı, yapraklar dökülüyor. Kış bu sene erken geldi. zaten yaprakların dökülmesi kış hazırlıklarını da hızlandırıyor. Ömürde aynen yaprak gibi, önce yeşeriyor sonra soluyor.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.