1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AFAD’tan Önemli Uyarılar
AFAD’tan Önemli Uyarılar

AFAD’tan Önemli Uyarılar

Kars İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Aygan bölgemizde yaşanan ağır kış şartları konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

A+A-

Aygan, geçtiğimiz gün yaşanan ve bir çobanın donarak hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay hakkında da üzüntü duyduklarını ifade etti.

Oktay Aygan, bölgemizin geçiş güzergahı olduğunu hatırlatarak, bu güzergahı kullananların hava koşullarını göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti. Aygan, “İlimizde gerçekleştirilen geçişler gibi, çevre illerimiz ve Karadeniz ilerli de sürü geçişlerinin yaşandığı bölgeler olarak biliniyor. Bu olaylar bölgemizde sık sık yaşanmakta. Bu tür olaylarla sık karşılaşılıyor, son bahar dönemlerinde yani geçiş mevsimini biraz öteleyince kış mevsimine yakalanıyorlar ve orda da zor bir coğrafya zor bir şartlar çok arzu ile vaktinde müdahale etsen bile istenmeyen sonuçlar doğabiliyor. Bu nedenle vatandaşların çok dikkat etmeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaya ilişkin de açıklamalara buluna Aygan, “Tabi biz orda 7 vatandaşımızı diğer kurumlar ve UMKE ile birlikte ortak özverili çalışma sonucunda kurtardık. Buna seviniyoruz ama sonuçta bir vatandaşımız yine hayatını kaybetti. Bu durum bizi çok üzdü bunlara maruz kalmamak için tabi önceden iklim koşullarına uygun geçiş güzergahlarını kullanmak lazım uygun mevsim koşullarında geçişin yapılması diğer sıkıntılardan bir tanesi de her ne kadara Kars ve çevresinde hava koşulları iyi olsa da yüksek kesimlerde kış şartları daha yoğun hissediliyor.” dedi.

Öte yandan yola çıkmak üzere olan herkese şehir merkezlerindeki hava koşullarına bağlı hareket etmemeleri gerektiğini söyleyen Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, şunları söyledi;

Burada hava koşulları çok iyi durumdayken, şehir dışında yüksek kesimlerde görüş mesafesi çok olumsuz oluyor, yoğun kar yağışı oluyor. Sürücülerimizde halen daha Kars’ın içerisindeki güneşli yağışsız havaya aldanıyorlar ve kış hazırlıklarını yapmıyorlar. Dolayısıyla yüksek kesimlere gittikleri zamanda yoğun kış şartlarıyla karşılaşıyorlar genelde yolda mahsur kalmalar, araba kazaları bu mevsimde yoğun yaşanmakta. Vatandaşımızın kış koşullarına uygun araçların bakım ve donanımlarını yaptırmaları gerekiyor. Yine yüksek kesimlerden geçerek yolculuk edecek vatandaşların belli saatlerden sonra iklim koşullarlının ya hava şartlarının ve meteorolojik şartları öğrendikten sonra bu bölgelere yolculuk yapmaları gerekiyor.”

“Yine de bu uyarıları dikkate almadan mahsur kalanları biz kurtarmaya hazırız” diyen Aygan, “(0474) 212 69 13 nolu telefonumuz 24 saat açık merkezimize ulaştıkları anda biz kendilerine yardım edeceğiz ama önemli olan bu mahsur kalma olaylarını azaltmamız. Çünkü bizde bir ekibiz bir olaya müdahale ettiğimiz zaman hemen hemen 3 ila 5 saat bir çalışmamızı alıyor bu nedenle ikinci bir kazaya müdahale etmemiz zorlaşıyor. Göçerlerle ilgili çalışma ise ilgili ve yetkili kurumlar bundan sonra kendilerine gerekli uyarıları yapacaklar geçiş ve en uygun güzergahları kendilerine önerecekler. Baştanda söylediğim gibi 7 vatandaşımızı donmak üzere iken kurtardık ve hastanede kendilerini ziyaret ettik ve kurumumuz adına bundan onur ve gurur duyduk. Bir vatandaşımızı da kaybettik ona çok üzüldük tabi ki buradan dileğim bundan sonra bu tür olayların yaşanmamasıdır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.