1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AFAD’ın sel açıklaması
AFAD’ın sel açıklaması

AFAD’ın sel açıklaması

Kars’ta geçtiğimiz hafta Selim ve Sarıkamış ilçeleri vuran sel baskınında AFAD’ın geç kaldığı ve müdahalede yetersiz olduğuna ilişkin basında yer alan haberler üzerine, AFAD başkanlığı tarafından basın duyurusu yapıldı.

A+A-

KARS’TAKİ AŞIRI YAĞIŞLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde, 30 Ağustos 2014’te meydana gelen aşırı yağışlardan dolayı bazı köylerde oluşan sel ve su baskınlarında AFAD ekiplerinin geç kaldığı ve müdahalede yetersiz olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Sarıkamış ilçesine bağlı, Karakurt Köyü, Selim İlçesi Yukarı Damlapınar, Aşağı Damlapınar, Akçakale ve Bölükbaşı Köylerinde, saat 19.00 civarında etkisini göstermeye başlayan yağışlarda AFAD ekipleri gelen ihbar üzerine ivedilikle olay mahalline ulaşmıştır.

İlk belirlemelere göre çok sayıda evi ve iş yerini su bastığı, 6 aracın sel sularında sürüklendiği tespit edilmiştir. Bölükbaşı Köyünde mahsur kalan bir vatandaşımız (Nazlı KARADAĞ) AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak güvenli bir bölgeye sevk edilmiştir.

Arama kurtarma çalışmalarına AFAD Arama ve Kurtarma Ekipleri, İl Özel İdaresi’nin 3, Karayolları’nın 2 iş makinesi ile toplamda 16 personel katılmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.