1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aday Adaylarına mesajlar
Aday Adaylarına mesajlar

Aday Adaylarına mesajlar

AK Parti Kars Belediye Başkan Aday Adaylarına mesajlar

A+A-

AK Parti Kars İl Başkanlığı, Kasım Ayı Genişletilmiş Divan Toplantısında aday adaylığı süreci ve parti politikaları ele alındı.  İl merkezi, ilçe ve belde belediye başkan aday adayı 51 siyasetçiye mesajlarında verildiği toplantının divan başkanlığını ise Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Şakir Yurdakoş yaptı.

Devlet Su İşleri Misafirhanesindeki divan toplantısına; AK Parti Erzurum Milletvekili Bölge Koordinatörü Adnan Yılmaz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Eski Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, parti yönetimi, gençlik ve kadın kolları, merkez ilçe başkanlığı, partililer ve il genelindeki 51 Belediye Başkan Aday Adayı katıldı.

Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Şahin Aydın’ın sunuculuğunu yaptığı programda yapılan konuşmalarda hem süreç değerlendirildi, hem adaş adaylarına mesajlar verildi hem de Kars için hizmete soyunan aday adalarının bu süreci ve sonrasını birlik ve beraberlik içinde geçirmeleri istendi.

ADAY ADAYI ARKADAŞLARIMIZIN BEN HEPSİNE ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUM

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, “Bu toplantıyı diğerlerinden farklı kılan şudur; Mart 2014’te yapılacak olan genel seçimlerle ilgili gerek il belediye başkanlığı içi, gerekse ilçe ve belde belediye başkanlıklarımız için başvuruda bulunan aday adayı arkadaşlarımızın da sizler tarafından tanınması içi böyle bir düzenlemeye gittik. Ben bu duygu ve düşüncelerle il danışma meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyor ve tekrar saygılar sunuyorum. Mart 2014’te yapılacak olan genel seçimlerle alakalı olarak AK Partinin bir süreç başlattığını hepimiz biliyoruz. Bu süreç büyük şehir belediye başkan aday adaylarının tanıtımı ve tespiti süreciyle başladı. Bu süreçte tüm aday adayı arkadaşlarımızın ben hepsine şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

TÜM ADAY ADAYI ARKADAŞLARIMIZIN AYNI HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM

Erdoğdu daha sonra şunları söyledi:

“AK Parti olarak bizler genel merkezimiz AK Partinin çizgisi şudur. Burada biz şahıslar üzerinde siyaset yapmıyoruz. Şahıslar üzerinde siyaset yapmayacağız. Temel felsefesi patimizin partimizin AK Partinin tüzüğünü, ilkelerini benimseyen, ahlaki değerlere önem veren, ahlaki değerleri ön planda tutan ve toplumsal tavırlı olan arkadaşlarımız mutlaka bir yerlere gelecekler diye düşünüyorum. Genel merkezimin bu dönem ki temel felsefesi budur. Buradan yine bu şekilde ben bu süreçte tüm aday adayı arkadaşlarımızın bu niteliklere sahip olduğunu biliyorum. Aday adayı arkadaşlarımızdan bizim istihkâmımız, bu süreç başladıktan sonra, bu süreç bittikten sonra işte atıyorum. Her hangi bir ilçelimizden 8–10 tane başvuru var. Bunlardan sadece bir tanesi aday olacak. Diğerleri yardımcı olacaklardır inşallah. Ben inanıyorum ki listede kendine yer bulamayan arkadaşlarımızın da aday olacak arkadaşımıza sanki aday olmuşçasına destek olmalarını, çalışmalarını özellikle istirham ediyorum. Çünkü maalesef bazı arkadaşlarımız duygusal bazı düşüncelerle, duygusal bazı davranışlarla açıkçası kendi kendilerine zarar verdiler. Bilinmelidir ki bu şekilde ki davranışlar kendi siyasi geleceklerini tehlikeye atmaktadır. Kendi siyasi geleceklerini kendi elleriyle yok etmekten başka hiçbir şeye yaramayacaktır. Çünkü 5 yıllık ya da 4 yıllık sürelere çok hızlı geçmektedir. Ve her hiç bir şey unutulmamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle ben tüm aday adayı arkadaşlarımızın aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Bu şekilde davranacaklarına inanıyorum. Genel merkezimiz çok ince eleyip sık dokuyacaktır. Adeta bir dantel örercesine adayları tespit edecektir. Son kararı tabi ki genel merkezimiz verecektir.  Gerek belediye başkanlığı adaylıklarında, gerek belediye meclis üyelerinde ve gerekse il genel meclis üyeliklerinde aynı yöntem uygulanacaktır. Bu anlamda da kimsenin bizlere her hangi bir şekilde ya da teşkilat mensuplarımıza etkileyecek bazı davranışlar içerisine girmesinler. Genel merkezimiz bu konuda tetikte olacaktır. Madem hepimiz bir aileyiz bazı hususlarda hiç lafı evirip, çevirmeden açık konuşmak istiyorum. Madem ki biz güçlüyüz, madem ki biz 5 bin kişi arkamda, 10 bin kişi arkamda işte benim ilçem diyen arkadaşlarımız var. Mademki böyle bir pozisyondayız ki öyle olduğuna inanıyorum.”

AK PARTİ ÜLKEMİZDE SİYASETİ NEREDEN ALIP NERELERE GETİRDİ

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Yunus Kılıç da, “Güzel bir coşku var genişletilmiş il toplantısında. Ama bugün oldukça genişlemiş olduğunu görüyoruz. Bu AK Partinin aslında ülkemizde siyaseti nereden alıp nerelere getirdiğinin de çok önemli bir göstergesi. Çünkü insanlarımız eskiden siyasetten genellikle uzak dururlardı. Bunun misliyle cezasını çekerlerdi. Ve bunun ağır diyetlerini öderlerdi. Ve bir daha da buraya girmekten imtina ederlerdi, korkarlardı, çekinirlerdi. Dolayısıyla şimdi şükürler osun her aklından siyaset yapmayı düşünene her kapı sonuna kadar açık. Ülkemizin bence her önemli kazanımı bu noktadadır. İnsanlar düşündüklerini söyleyebilecek hale geldi. Akıldan geçecekleri ve hak ettikleri, isteyecekleri bir noktaya geldi bu ülkede. Ve fikirlerini ülkeye zarar vermeden her türlü fikrini açıklayabileceği noktaya geldi. Bu ülkemizin son dönemlerde ki en büyük kazanımı olsa gerek. Geçtiğimiz günlerde en az bunun kadar coşkulu kalabalık bir toplum Ankara’da vardı. Yine bunalar Karslılardı, Ardahanlılardı, Iğdırlılardı. Yine AK partinin ülkemizde son yılarda geliştirmiş olduğu en güzel örneklerden bir tanesi birlik, beraberlik vardı. Ve insanlarımız birbirini çok fala tanımadan el eliydiler, halaylar çektiler. Bugünün anlamını birlikte olmanın vermiş olduğu mutlulukta yaşadılar. Sizin gibi orada ki hemşerilerimiz sıla-i rahim yaptılar. İstanbul’dan geldiler, Ankara’dan geldiler, Kars’tan geldiler. Ve orayı Ankara’yı adeta Kars yaptılar.” şeklinde konuştu.

KUL HEP HESAP YAPAR, KARARI ALLAH VERİR

Kılıç ayrıca, “Siyasi süreçler uzadıkça seçim zamanları aslında biz çok eski siyasetçi olmamakla beraber gördük aslında en neşeli zamanları. Sonrası genellikle seçilenler için sıkıntılım bir süreçten öteye giden şeyler değildir. Yani bir mücadele içerisine giriyorsunuz. Sıkıntılar var. Ama neşeli olan tarafları bu aday adaylık sürecinde bunun sonuçlarını beklemek, mücadele etmektir, kendini ortaya koymaktır falan. En güzel tarafı budur. Hepimizin buna kanaat etmesi gereken, inanması gereke çok güzel bir söz. Sayın değerli bir Milletvekilimiz dün aday adaylarına duyurulmak üzere bizim e-maillerimize gönderdi. Şöyle  diyor: Kul hep hesap yapar, kararı Allah verir. Dolayısıyla öncelikle buna kanaat etmemiz lazım. Buna hazır olmamız lazım. Bunu sadece işimize geldiği zaman kullanacağımız bir şey olarak görmemiz lazım. Buna kalpten inanmamız lazım. Hani bu önce herkesin hoşuna gider öyle söylem. Ama çark kendinden öteye gitmeye başladığı zaman unutur. Bu kendine yüktür insana, sıkıntıdır. Öncelikle herkesin şuna kanaat etmesi lazım... Hayır düşünceleriyle yola çıktık. Hayırla devam ettirmeliyiz. Sonucunu kabullenmeliyiz. Allah’ın ve kulun hoşuna giden budur. Teşkilatın hoşuna giden de budur. Ben herkesle alakalı teşkilatların da bir hafızası var. Bizde 79 adayın içerisinde nasip bizeymiş.  Bizim çok büyük kerametlerimiz, meziyetlerimiz olduğundan kabul etmiyorlar. Nasip bizeymiş. Ve o dönemde sonuçta çok büyük ağırlıklar adayı olan arkadaşlarım partimize desteğini gördük. Görmediklerimizi de unutmadık ama. Biz unutmadığımız gibi AK Partide bunu unutmadı. Dolayısıyla sizlerinde bu güzel girişimleri inşallah sizin aklınızdan geçenle sonuçlanır. Her kesin Allah hakkında hayırlısını versin diye dua ediyorum. İçten ediyoruz, gönülden ediyoruz. Ve bize bu niyetle gelen arkadaşlara genel olarak bir form haline de getirdik. Çünkü insanlar konuşmalarında kendilerine farklı çıkarabilirler. Ve bunları gittikleri yerlerde siyasette kullanabilirler endişesiyle ve temkinliği içerisinde hemen hemen herkese aynı şeyleri söylüyoruz.” diye konuştu.

ALLAH HAKKINIZDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN

Kılıç daha sonra şunları söyledi:

“Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Bundan en büyük dua da bence yoktur. Siz hakkınızda hayırlı olmamasına rağmen istiyorsanız bu sizin çıkış hikâyenizin çokta sağlıklı olmadığını gösterir. Demek ki öncelikli temek budur. Buna inanmamız lazım. Böyle sonuçlandığı takdirde de üzerimize düşen nedir? Sanki kendimiz olmuş gibi bu mücadeleye katkı vermek. Çünkü sizin mücadeleniz değil. Öncelikle buna inanmamız lazım. Bu Türkiye Cumhuriyetinin bir mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyetinin bugüne kadar aklından geçenleri yapamamasının bir mücadelesidir. Yüz yıldır emekler verdiğimiz, zahmetler çektiğimiz, kahırlar çekilmiş. Bunun mücadelesidir. Demek ki sizin şahsi beklentilerinizin bir mücadelesi değil bu. Ve bunu biraz daha işin içerisine girdikten sonra daha ziyadesiyle anlıyorsunuz, daha çok kavrıyorsunuz. Kendinizin çok küçük bir nefer olduğunu anlıyorsunuz koskoca bir ülkede. Ve ülkenin kendi içerisinde de dünyaya vermiş olduğu mücadele içerisinde yerinizin ne kadar küçük olduğunu anlıyorsunuz.  Kendi kişisel hüsnü kuruntunuzdan zamanla vazgeçiyorsunuz. Ama ben naçizane bir kardeşiniz olarak tavsiye ediyorum. Bunlardan bugünden itibaren ne kadar kurtulursanız sonraki hayatınızda kendi üzerinize de ki yükü de o kadar azaltmış olursunuz. Nefis ve kibir insana yüktür. Bundan öncelikle kurtulmamız lazım. Ben bir arkadaşımızın bir siyasi yola çıktığı zaman kendisini aşırı konsantre etmesine kaynaklanan kendi sıkıntısını bana anlatır. Birde espriyle anlattı. Dallı budaklı babayiğit de bir arkadaş bu. Dedi ki bizde bir yola çıktık.  Sonra dedi ki biz neticede bizim beklediğimiz şekilde sonuçlanmadı. Ama benim gibi bir babayiğit 3 ay yataktan çıkamadım. Öncelikle kendinize yük etmemiz lazım. Yani hayatımızda olduğu gibi bir sorumluluk aldım. Onun zaten bir ağırlığı olacak. Ama olmadığı gün hayatımıza başladığımız günkü gibi devam etmemiz lazım. Bundan fazlası kendimize bir yüktür. Biz aslında bu hafta biraz daha yoğunluğumuz vardı Ankara’da ama özellikle geldik. Çünkü siyasetin bize zarar vermeden sonuçlanmasını istiyoruz. Biz dediğimiz kim? AK Parti ailesi. AK Partiye zarar vermeden sonuçlanması lazım.”

ZATEN SEÇİLDİĞİNİZ GÜNDEN SONRA Kİ GÜN YÜZDE 70 MUHALEFETİNİZ VARDIR

Kılıç konuşmasını şöyle tamamladı:

“Herkesin üzerinde şuandan itibaren eskisinden daha çok yük var. Eskisinden daha büyük ağırlık var. Özellikle aday adayı olan arkadaşlar için söylüyorum. Partimizin üzerinde de seçim süreçlerine giriyoruz. Yük artmıştır. Herkesin partiye eskisinden daha fazla sarılmasına ihtiyaç olan bir dönemden geçiyoruz. Ama aday adaylarının küçücük bir ilçede onlarca aday adayı var. Çok güzel bir şeydir. Benim çok arzu ettiğim bir şeydir. Herkesin çıkıp bende varım demesi lazım. Aidiyet duyması lazım. Kucaklaması lazım partiyi. Bundan önemli bir şey yok. Bundan da asala korkmamak lazım. Hafızalarınızı zorlayın. Benim yaşımdan biraz daha büyük olanlar çok daha iyi bilecekler. Saydığınız zaman kafanızda 5 tane siyasetçiden Kars’ta saymanız kolay kolay mümkün değil. Bunlar mı daha iyi yaparlar, keramet bunlarda mıydı? Allah razı olsun emek vermişlerdir. Ama bu alanı genişletmek lazım. Çünkü herkesin katacağı bir şeyler var. Çünkü herkeste bir cevher var. Farklı farklı alanlarda olabilir ama herkesin kendinden katacağı bir şeyler var siyasete ve dünyaya. Bunlardan yararlanmak lazım. Yoğunlaşmak lazım. Bu milletvekillerinde olabilir, başbakanlıkta olabilir, il genel meclisinde olabilir, belediyelerde olabilir. Herkesin bir yerlerden buna katılması lazım. Ülkenin bundan yararlanması lazım. O yüzden be sayılardan endişe duyan taraf değil, mutlu olan tarafım. Aynı zamanda partimiz seçme olanak veriyor. Ama burada il bakanımıza, ilçe başkanlarımıza özellikle ve bizlere çok büyük bir yükümlülük düşüyor bu süreçte. Nedir o da?  Kimseye bir diğerinden daha yakın olmamak. Herkes aynı mesafede ve aynı nazarda bakmak. Teşkilatımız kimi öne çıkarırsa, vatandaş-insanımız kimi biraz daha öne çıkarırsa bütün o duygusal taraflarından kurtulup onun yanında olmak lazım. Amacımız bu değil mi? Amacımız AK Partiyi burada büyütmek ve AK Partiyi daha güçlü yapmak değil mi?  o yüzden ben sizi biraz daha fazla sevebilirim. İnsan olarak size biraz daha yakın olabilirim. Ama bu siyasete körü körüne AK Partinin genel kaidelerini bozacak bir şekilde, vatandaşın tercihlerini ve beğenilerini göz ardı edecek bir şekilde asla size yakın olmamı gerektirmez. Sizde eğer vicdanen bunu bekliyorsanız büyük yanılgı içerisinde olursunuz, ayıp edersiniz. İlişkilerinizi bu manada kötüye kullanırsanız siyasetimize yazık olur. Bizim asla şuan kadar bu meyanda kimseyle alakalı bir beyanımız, bir yakınlığımız, bir yaklaşımımız olmamıştır. Ve süreçlerle birliktede emin olun layığı ne ise onu yapacağız.  Özelikle ben kendi adıma buna söz veriyorum. Ve siyasetimizin de bu şekilde kendi değerleriyle, her insanın kendi gayreti ile becerileri ile öne çıkmasını arzu ediyoruz. Zordur siyaset. AK Partinin aşağı yukarı belediyelerin de zaten yüzde 32 ile 33 aldığımız bir seçim ortada. Yani bu şu demektir. Zaten seçildiğiniz günden sonra ki gün yüzde 70 muhalefetiniz vardır. Yani 10 kişiden 7’si sizin aleyhinize o günden sonra propaganda yapmaya başlıyor. CHP’li biraz daha fazla bağırır, MHP’li biraz daha dayılık yapar, sert durur, BDP’li biraz daha arkasını sağlam görür. Biraz daha tavizkar davranır. Ama AK Parti efendidir. Daha mülayim siyaset yapar. Sesini fazla çıkartmaz. Tercihlerini daha kibar bir şekilde sandıkta gösterir. Sesi çok duyulamaz. Ama diğerleri çok daha fazla bağırır. O yüzden sanki şehre hiç bir şey oluyormuş, hiçbir yatırım verilmiyormuş, hiçbir hizmet almıyormuşuz gibi hava eser durur. Ama aslı öyle değildir. Bu şehrin sıkıntıları vardır elbette. İlçelerimizin de öyle. Ama tarihi hiçbir döneminde olmadığı kadar her köyde bir inşaat vardır, her köyde bir icraat vardır. Her ilçede bir faaliyet vardır. Yolar şantiye halindedir. Okullar yenileniyor, hastaneler yenileniyor, demir yoları yenileniyor, yollar yapılıyor, barajlar yapılıyor, sulama yapılıyor, toplulaştırma yapılıyor. Yani saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok icraat yapılıyor. Aslında bizim teşkilat olarak hani o yüzde 30’luk azınlık olan grubu bunu basa basa alnının akıyla, böyle göğsünü gere gere anlatması lazım. Teşkilatlarımızda bu manada fazlasıyla görev düşüyor. Eskiden de düşüyordu. Hadi diyelim bugüne kadar eksik yaptıysak bugün üzerimize alıp biraz daha vicdanen üzerimizdeki yükü atmak için bunu daha fazla yapmamız gereken bir sürece giriyoruz. Ben bütün partililerimizin bu bilinçte olduğumuzu düşünüyor bu düşünceyle, bu incelikle hareket edeceklerine inanıyor, genişletilmiş divan toplantımızın hayırlara vesile olmasını, aday adayı olan herklesin Allah kime hayırlısıyla nasip etmesini diliyor hepinize saygılar sunuyorum. “

TANITIM GÜNLERİNİN ÖNEMİ

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise, “Bugün biraz daha heyecan, biraz daha katılım var. Gönlü AK Partide olan bugüne kadar AK Partiye destek olmuş ama bugünde sonra bende özelikle hizmet yarışında önde olanlardan sorumlu alanlardan olmak istiyorum destek olanlardan ziyade. İl başkanımızdan başlayarak konuşmacı katılımların bütün konuşmalarına başından sonuna her kelimesine katıldığımı ifade etmek istiyorum. Zira biz zaman zaman istişare ediyoruz. Dolayısıyla aşağı yukarı birbirimizin fikrini biliyoruz. Yine Kars- Ardahan-Iğdır günlerinden belki başlamak lazım. Herkesin isteğiydi. Olsa iyi olur. Başka iller yapıyor, biz neden yapmıyoruz. Bir belki bunu Kars’tan fark etmiyorduk. Ama İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da olan Karslılar gerçekten ziyadesiyle bunun ezikliğini hissediyorlardı. Ankara’da büyük bir coşkuyla Kars- Ardahan-Iğdır günlerinin yapılıyor olması 3 ilin birlikteliği ve 3 ilin bütün insanlarının orada verdiği birlik ve beraberlik mesajı Türkiye açısından özellikle bugünlerde çok çok önemliydi. Biz hep bu kısmın altını çizdik. Birliktelik, beraberlik yarımcılık yapmadan bir arada olmak ve bu fotoğrafı herkese vermeliyiz. Dolayısıyla başat başbakan yardımcısı olmak üzere Sayın Bekir Bozdağ, İç İşleri bakanımız Muammer Güler, Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz birçok milletvekili arkadaşımız Adnan abimizde dâhil katıldılar, destek verdiler. Onlarda şenlendirdiler, şereflendirdiler. Ben hepiniz adına onlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Yine illerimizi tanıtmak lazım, değerlerimizi tanıtmak lazım sadece yöresel ürünlerimizi değil. Biz tarihimizle övünüyor isek kültür turizmi, inanç turizmi anlamında insanların buraya davet ediyorsak işte o insanlara değerlerimizi anlatabilmek lazımdı. Gayet güzel anlatılıyor. Ve bunun da sonuçlarını inşallah ilimizde ziyadesiyle göreceğiz.” dedi.

AK PATİ BU KADAR GÜÇLÜYKEN BEN DAHA İYİSİNİ GETİRECEĞİM DEMEK LAZIM

Arslan konuşmasına şöyle devam etti:

“Hizmetler yapıyoruz, hizmetler yapmaya çalışıyoruz.  Arkadaşlarımın hepsinden istirhamım şudur ki; AK Parti 11 yıldır hizmet ediyor. Yönetimde ki bazı arkadaşlarımız bizden önce görev almış olabilir. Yunus hocam ile birlikte iki buçuk yıldır görev alıyoruz. Hiçbir zaman şunu söylemememiz gerekiyor. Söylememeye çalıştık. Bu konuda sürçü lisan etmişsek peşin peşin özür diliyoruz. Çünkü AK Pati 11 yıldır hizmet ediyor. AK Pati 11 yıldır Kars’ın geri kalmışlığına mahmuz tarihini yenmek ve kırmak adına diğer bölgelere göre pozitif ayrımcılık yaparak Kars’a hizmet getiriyor. İşte bizde iki buçuk yıldır bu hizmet levhasının bu kısmında varız. Ama şunu demedik. Bizden önceki 7 yılda arkadaşlar bir şey yapmamış. Bizden önceki 8 yılda arkadaşlar bir şey yapmamış. Onların hakkını teslim etik, teslim etmeye devam ediyoruz. Ve huzurlarınızda onlara burada teşekkür ediyoruz. Bunu şunun için söyledim. Kişileriz, beşeriz, hata yapabiliriz. Ben de, Yunus hocamda, bizden büyük ağabeylerimizde belki hata yapmış olabilir. Belediyelerde de arkadaşlarımız istemeden hata yapmış olabilir. Ama AK Pati olarak hizmet etmeye çalışıyorlar. Lütfen yaptıkları hizmeti yapılmamış gibi göstererek bundan siyaset yapacağını söylemeyip çok önemli bir cümledir. Biz belediye başkanlarımızla birlikte bu dönem biz, bizden önceki dönem de ağabeylerimiz tabi ki illerimize, ilçelerimize, beldelerimize hizmet getirmek adına koşturdular, koşturmaya devam ediyorlar. Sizin bugünden itibaren üzerinize düşen arkadaşlar bir şey yaptılar ben daha iyisini yapacağım. Arkadaşlar bir şey yaptılar, AK Pati bu kadar güçlüyken ben daha iyisini getireceğim demek, bu anlamda yola çıkmak bu konuda önce kendinizi kandırmayalım, sonra başlarını kaldırmayalım. Çünkü böyle dersek inandırıcılığımı kaybederiz. Böyle dersek Kars’ta ve ilçelerde yapılanları inkâr etmiş durumuna düşeriz. O zaman insanlar der ki ya demek ki bundan sonra da yapmayacaklar. Ama insanlar gördüler sayın başbakanın hepimize bir talimatı var. Ağabeylerimizden de gördüğümüz buydu.”

OLMAYACAK ŞEYLERİN SÖZÜNÜ VERMEYİN

Arslan ayrıca, “Yapamayacağınızın sözünü vermeyin” uyarısında bulunarak, “Söz veriyorsanız sonun kadar arkasında durun ve yerine getirin. Biz bu güne kadar söz verdiklerimizin arkasında durmak adına yapamayacağımız için söz vermemek adına çok şey konuşmadık, çok şey konuşmuyoruz, yapıyoruz. Yaptıkça anlatıyoruz. Ama bugün aday adayı olduğunuza göre anlatmak durumundasınız. Anlatın. Ama lütfen olmayacak şeylerin sözünü vermeyin. Ve bir öncekileri karalamayın. Bir defa nasibinizi kovalayacaksınız. Nasibi kovalamadan ya nasipse, kaderse zaten önüme gelir demeyeceksiniz. Ama bütün bu kovalamalara rağmen naipse eğer gelir el ile sel ile. İsmet beyin ifadesiydi. Naipse eğer gelir el ile sel ile yel ile nasip değilse gider el ile sel ile yel ile. Onun için nasibinizi kovalayın. Ama inşallah hangi arkadaşımıza nasip olursa hep beraber o arkadaşımızın arkasında, o arkadaşımızın yanında duralım. Mademki sevdamız şahsımız değil, mademki sevdamız ilçemiz, mademki sevdamız ilimiz,  mademki sevdamız Türkiye Cumhuriyeti, mademki yüzyıldır emek veren ağabeylerimiz, büyüklerimiz bugün Türkiye Cumhuriyetinde bir değer çıkarmak o değeri dünya ile yapmak, o değerle birlikte dünyada söz sahibi olmak isteyen bir Türkiye’dir. Bir dünya lideridir. İşte onunla birlikte inşallah o sevda çerçevesinde dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi yarın mücadeleye devam, mücadeleyi bırakmadan onlara layık bir şekilde, bu sevdanın, bu sevginin arkasında olalım diyorum.” ifadelerinde bulundu.

KARS İÇİN BÜYÜK BİR ÇABA SARFETMEKTEYİZ

AK Parti Erzurum Milletvekili Bölge Koordinatörü Adnan Yılmaz, “Öncelikle içinde bulunduğumuz Muharrem Ayının hepinize, insanlığımıza hayırlara vesile etmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Tabi biz burada gecekonduyuz. Asıl buranın sahipleri tapulu malı olan değerli milletvekilimle geceli gündüzlü hep beraber mecliste, bir tanesi de mecliste en önemli komisyonlarından. Ülke komisyonlarında Ahmet beyle de bu sene inşallah berber çalışacağımız Tarım Orman Köy İşleri Bakanlığında Yunus Bey kardeşimizle omuz omuza, kol kola bu Kars için inanır mısınız büyük bir çaba sarfetmekteyiz. İlk defa kutladığımız Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günlerine bende katıldım. Hakikaten ilk olmasına rağmen o kadar mükemmel, katılımın o kadar büyük olduğunu görünce bunu tertip edenlerin sizlerin huzurunda bir kere daha tebrik diyorum. Zaten Kars’ın tanımlanması mümkün değil. Her zaman söylemlerimizde Edirne’den Kars’a kadar geldik. Ama tanıtım günlerinde bu kadar milletvekillerinin, bu kadar bakanların, Karslı hemşerilerimizin Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerimizden iştirakın bir hayli fazla olduğunu görünce büyük bir mutluluk içerisinde oldum. Bu vesile ile başta vekillerimize bunu takiben federasyon başkanımıza burada en derin saygılarımı, saygılarımı ve teşekkürlerimi bildiriyorum.” diye konuştu.

HİZMETE BAŞARILI OLABİLİRSEK BU ŞEREFİN BÜYÜĞÜ KADINLARIMIZA AİT OLACAKTIR

Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı:

“Ve şunu çok açık yüreklilikle büyük bir inançla, kararlılık ve samimiyetle söylemek isterim ki siz burada büyük bir tarih yazıyorsunuz. Yaptığınız sadece bir milletvekilliği değil, yaptığınız sadece bir belediye başkanlığı değil, yaptığınız sadece bir il başkanlığı değil, yaptığınız sadece bir ilçe başkanlığı, yaptığınız sadece bir kadın kolları ve gençlik kolları başkanlığı değil. Siz burada bu ülkenin, bu toprakların büyük bir iddiasını inşallah yarınlara taşıyacaksınız. Önümüze ne bir belediye başkanlığı seçimi var nede bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Önümüzde ki seçim bir devir teslim seçimidir. Bunu çok iyi bilmek ve anlamak lazım. İnşallah bu seçimler sonucu 2014 Temmuz ayının bir sabahında kalktığımız zaman bunun bir siyasi mesele olduğunu anlamayacak ertesi gün kalktığımız zaman şükür edeceğiz.  Allah’ım sana şükürler olsun diyeceğiz. Biz ne zaman bir zorluğa düşersek, biz ne zaman dertlendiysek sandık ve millet bu zorluk ve bu ülkeyi, bu milleti bu dertlerden bir şekilde inşallah çıkaracaktır. Büyük önder, büyük üstat genel başkanımız başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan beyefendiyi o kalktığımız gün itibari ile ilk defa cumhuriyet tarihinde bir cumhurbaşkanı halk olarak seçecek ve inşallah cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Bu süre içerisinde gitmediğimiz yer bizim değildir. Bir defa değil, 10 defa değil, yüz defa değil gidip her yerde çalışmalıyız.  Ve bunun önderliğini mutlaka ve mutlaka kadın kollarımız yapmaktadır. Şunu müşahede ettim ki hizmete başarılı olabilirsek bu şerefin büyüğü kadınlarımıza ait olacaktır.  Arkadaşlarımız kadın kollarımız çalmadıkları kapı tutmadıkları el kalmayacak. Tabi bugün çok hassas bir gündür. Hem tanıtım olacak hem de bizim ilk defa bir Karslının Kars’ta Allah’ın izniyle bu 8 ilçemiz yakın bir zamanında biz bunları hepsini hiç endişe etmede almaya talip olacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.