1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Acil Semt Polikliniği İhtiyacı
Acil Semt Polikliniği İhtiyacı

Acil Semt Polikliniği İhtiyacı

Atıl durumdaki eski Devlet Hastanesi’nin, Kars Devlet Hastanesi Acil Semt Polikliniği olarak hizmet vermesi bekleniyor.

A+A-

Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu bölge, bir zamanlar kentin en işlek bölgelerinden biriyken şimdi de en atıl bölgesi haline geldi. Sebebi de binanın boşaltılmasından sonra kaderine terk edilmesi. Bölgede bulunan kafeterya, eczane, bakkal gibi onlarca işyeri işsizlikten kapandı.

 

Bunun yanında kaderine tek edilen bina ise balecilerin, sarhoşların mekanı oldu. Camları, kapıları kırıldı, duvarları tahrip edildi.

 

Sahipsizlik ve ilgisizlik yıllarca kurulan hayalleri bile suya düşürdü. Kimse net bir açıklama yapmadı. Bina “Ne oldu ne olacak?” endişesiyle gözler önünde yok olmaya mahkum edildi.

 

Zaman zaman yapılan açıklamalarda ise binanın yıkılacağı, yerinin yeşil alan yapılacağı belirtildi.

 

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında açılan Semt Diş Polikliniği akıllara bu eski Devlet Hastanesi binasının da benzer bir amaçla kullanılabileceği düşüncesini getirdi. Çevre sakinleri de aynı yönde görüşlerini dile getirdiler.

 

Bilindiği gibi 250 Yataklı Devlet Hastanesi kent merkezinde oldukça uzak. Bu uzaklık nedeniyle vatandaşlar sıkıntı çekiyorlar.

 

Diş Polikliniğinde olduğu gibi benzer bir çalışmayla eski Devlet Hastanesi binasının da Semt Polikliniği adı altında hizmete sokulması isteniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.