1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AB Müktesebatı zirvesi
AB Müktesebatı zirvesi

AB Müktesebatı zirvesi

Doğu Anadolu Bölgesi’nden 16 ilin tarım müdürü ile hayvan sağlığı şube müdürleri, bir araya geldi.

A+A-

Avrupa Birliği Müktesebatında Hayvancılık ve Hayvan Hastalıklarının Önlenmesi” konulu bilgilendirme toplantısı, Erzurum DSİ 8. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Bilgilendirme toplantısına, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ve Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Okay’ın yanı sıra 16 ilin tarım müdürleri ile hayvan sağlığı şube müdürleri katıldı. Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe’nin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, tarım il müdürleri ile şube müdürlerine, “Avrupa Birliği Müktesebatında Hayvancılık ve Hayvan Hastalıklarının Önlenmesi” konusunda bilgiler verdi.


TARIM BAKANLIĞININ HİZMET AÇILIMI

 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, artık kırsala hizmet eden ve kırsalın işleriyle uğraşan bir bakanlık olmadığını vurgulayan Müsteşar Yardımcısı Pakdil, hayvan hastalıklarıyla mücadeleden beslenmeye varıncaya kadar her alanda hizmet verdiklerini dile getirdi. Pakdil, “Herkes günde asgari 3 kez beslenmek zorunda. Hem kendi ülke insanlarımıza, hem ihracat yaptığımız ülkedeki insanlara, hem de turizm ülkesi olmamız sebebiyle ülkemize gelen turistlere karşı sorumluyuz. Sadece gıdanın elde edilmesi yetmiyor, insanlara mutlak sağlıklı gıdalar sunmak zorundayız. Gıda zincirinin en hassas olan grubu ise hayvansal ürünlerdir. Ayrıca zoonoz hastalıkların insanlara bulaşması bakımından hayvanlar önem taşıyor. Tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlamada, hem bitkisel hem de hayvansal üretim; birbirinden ayrı önemler taşımaktadır. Bitkisel ve hayvansal üretimde olmazsa olmaz ise, kayıt altına almadır. Kayıt sistemi her şeyin temelidir. Kayıt altına alacağız, sistem sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlayacağız ve hayvan hareketlerine de dikkat edeceğiz. AB ye üye olalım ya da olmayalım; ama her halükarda bunları yapmak zorundayız. Kendi insanımıza karşı sorumluluğumuzu göz ardı edemeyiz.” diye konuştu.

 

OKAY HAYVAN HASTALIKLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Okay ise, hayvan hastalıklarıyla mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalar ve projelere ilişkin olarak katılımcılara bilgiler aktardı.


Toplantı kapsamında ulusal kaynaklar kullanılarak yürütülen hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele çalışmalarının yanı sıra, Avrupa Birliği, Dünya Bankası, FAO gibi uluslararası kuruluşlarla birlikte yürütülmekte olan uluslararası projelere ait çalışmalar da değerlendirildi. Toplantıda ayrıca şap, mavidil, yalancı tavuk vebası hastalıkları, koyun-keçi vebası, sığır tüberkülozu ve sığır ve koyun brucellozu, BSE, arı ve su hayvanları hastalıkları, kene mücadelesi, hayvancılık desteklemeleri, problemler, yaşanan sıkıntılar ve öneriler dile getirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.