1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 950 yıl önce Kars’ta doğan Türk’ün güneşi
950 yıl önce Kars’ta doğan Türk’ün güneşi

950 yıl önce Kars’ta doğan Türk’ün güneşi

Araştırmacı-Yazar Oktay Aktaş’ın, “950 yıl önce Kars’ta doğan Türk’ün güneşi” yazısı:

A+A-

950 Yıl Önce  Kars’ta Doğan  Güneş Yüce Türk Milletine kutlu  olsun.

16 Ağustos Kars’ın  Selçuklu  Türkleri  Tarafından  Fethinin  950. Yıl dönümü.

Ağustos  ayı  Türk  Milleti’nin  kutlu ve  zafer  ayı,  Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Zaferinin müjdecisi olarak görülen Anı şehrinin Selçuklular tarafından 16 Ağustos 1064 tarihindeki fethi, bu nedenle  Türk tarihi içerisinde önemli bir yer almakta ve Türk Tarihini aydınlatmaktadır.

Kars  Anı da doğan  güneş  950 Yıldır sönmeyen  ve Türk  tarihini  aydınlatan bir  güneştir.  Ama Ağustos  ayı  Türk milletine Türk  devletine  artık  hüzün  veriyor. Çünkü  mevcut  Hükümet,  Türk  Tarihinin  şan, şeref ve  kahramanlık  ayında  bile  tam  teslimiyetçi  bir yapıda olması  nedeniyle  Türk  tarihiyle alay eden  karalayan  ve yok sayan  ve milli olan tüm değerlerimizle  kavgalıdır.

Oysa  Anadolu’daki  tarihimiz, bize en önemli zaferlerimizin  bu ayda kazanıldığını  gösteriyor. 16  Ağustos 1064  tarihinde  Kars  Anı şehrini alarak  Türklerin  Anadolu’ya girmesi  ile  beraber yaklaşık  7 yıl  bu  bölgede yerleşmesi  ile  beraber Bizans ordularının  en güçlü yerleşim yeri olan  Malazgirt  Savaşının  hazırlıklarını yapmaya  başladılar.

Hazırlıklar  tamamlanır  tamamlanmaz  Malazgirt  Meydan Savaşı ile kesin olarak Anadolu Türk’ün  yurdu  yapıldı ve  Bizans  ordusu Anadolu’dan ebediyen temizlediler. Dolaysıyla 16  Ağustos 1064  tarihinde  Kars’ta  doğan güneş  önce  Anadolu’yu aydınlattı. Sonra  Söğüt’e ışık oldu. Ve Söğüt’den bir cihan imparatorluğu  doğdu.

Kars’ta doğan  güneş,  Ortadoğu’yu parlattı.

Kars’ta doğan  güneş,  Afrika’yı   Aydınlattı.

Kars’ta doğan  güneş,  Balkanlara ışık saçtı.

Kars’ta doğan  güneş,  bu üç  kıtaya  tam 5OO Yıl  huzur ve güven getirdi.

16  Ağustos 1064  tarihinde Anadolu’ya Selçuklu Türklerinin  girişi ile  başlayan  aydınlık  hareketi, Selçukluların  tarih  sahnesinden çekilmesinden tarih sahnesine çıkan Osmanlı İmparatorluğu ile devam etti.

Osmanlı İmparatorluğu, üç kıtaya  hükmeden ve de 22 milyon kilometre  kareye  yayılan büyük bir coğrafyaya 622 yıl hükmeden bir imparatorluk oldu. Maalesef  dün 22 milyon kilometre kare idik ama bugün 776  bin kilometre  karelik bir vatanda yaşıyoruz. Ve bugün bu vatan toprağını bile biz Türk milletinin  elinden  almak için her türlü entrikaları yapmaktalar.

Bugün bu topraklarımızı bile bize çok görüyorlar. Onlara en güzel cevabı yine Kars’tan  doğacak güneş  verecektir.  Türk Milleti bir çok  sinsi planı  nasıl  tarihin  derinliklerine  attı  ise  dün Kars’tan  doğan bu güneşle birleşerek, güvenerek ve dayanışma  içinde büyüdük ise bugün de tarihteki şanlı ve kahramanca direnen yüce Türk Milletinin  titreyip  ve kendine dönmesi zamanı  gelmiştir.

Kars’ta  doğan güneş Türk Devletinin ve Türk Milletinin ebediyen sönmeyen bir ışığı olarak kalacaktır.                                                

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.