1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 60’lık dede KPSS yolunda
60’lık dede KPSS yolunda

60’lık dede KPSS yolunda

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kayıtlarında son güne gelinirken, kayıtların en ilginç görüntüsü Kars’tan geldi. 60 yaşında 15 torun sahibi Zübeyit Özkaya, KPSS başvurusu için ÖSYM Merkezi olan Kars Cumhuriyet Lisesi’nin yolunu tuttu.

A+A-

Daha önce de defalarca sınava girdiğini fakat başarılı olamadığını kaydeden Özkaya, hiçbir zaman pes etmediğini ve sınava bu yıl oğlu ile birlikte gireceğini söyledi. Sınav başvurusunu genç arkadaşlarının yardımıyla tamamlayan Özkaya’nın heyecanı dikkatlerden kaçmadı.

Torunları, çocukları yaşlarındaki öğrencilerle Cumhuriyet Anadolu Lisesine gelen 60 yaşındaki Zübeyit Özkaya, burada sırasını bekleyerek KPSS Ortaöğretim sınavına başvuru yaptı. Özkaya, başvurunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben medrese mezunuyum daha öncede fahri olarak imamlık yapıyordum, ondan sonra beni köylere vekil olarak tayin ettiler. Şu anda İş-kur aracılığıyla bir caminin temizliğini yapıyorum.” dedi.

Okumanın yaşının olmadığının ispatı niteliğinde olan 60’lık dede Zübeyit Özkaya,”Şuanda KPSS'ye başvurumu yapıyorum, Allah'ın izniyle kazanacağım. Daha önce de sınavlara girmiştim bugün de geldim başvurumu yaptım, ama bize bir türlü nasip olmadı, vekil imamlık yaptığım dönemlerde kadro alımları olmuştu benimki olmadı, şimdi boştayım. İnşallah bu sınavdan başarılı bir sonuç alacağım. KPSS sınavına oğlum da girecek onunla beraber aynı heyecanı yaşayacağız. 3 çocuğum 15'ten fazla da torunum var, zaten bir oğlumla beraber sınava gireceğiz o da imam olmayı hedefliyor, sınav sonrasında da olur inşallah. Allah herkese yardım etsin” İfadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.