1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 60 Engelliye Tekerlekli Sandalye
60 Engelliye Tekerlekli Sandalye

60 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Kars’ta, 50 engelliye tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan “Son Zaman Melekleri” LDS Hayır Kurumu Türkiye temsilcisi Amerikalı Les ve Jennette Paskett çifti sözlerine, Hz. Muhammed’in “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisiyle başladı.

A+A-

Kars’ta “Son Zaman Melekleri” LDS Hayır Kurumu Türkiye Direktörlüğü katkılarıyla, Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanlığı ve Kars, Ardahan, Iğdır (KAI) Kalkınma Vakfı işbirliği ile 50 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

 

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yanındaki Toplum Merkezi bahçesindeki törene; Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkan Vekili Orhan Özyılmaz, LDS Hayır Kurumu Türkiye Direktörü Les ve eşi Jennette Paskett, KAI Kalkınma Vakfı Başkanı Turan Çelik, Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Kenan Özüdoğru, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Kars Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, daire müdürleri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Kars’taki engelli durumu ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Ardından bir konuşma yapan KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik, “Bizim doğduğumuz topraklara borcumuz var. Bu borcu ödemek için tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz.” dedi.

 

Bölgedeki engelli hemşehrilerine kucak açmak, yalnız olmadıklarını göstermek için burada olduklarını ifade eden Çelik, “Kars’ta, Ardahan’da ve Iğdır’da dünyaya gelip yurdun dört bir yanına dağılan iş adamı, akademisyeni, sanatçısı ve sıradan hemşerimizin bu topraklara verebileceği bir şeyler mutlaka vardır. İşte biz bunları toplayıp üzerine bir şeyler ekleyerek sizlere ulaştıracağız. Engelli olmak bir sorun değil sadece hayatın bir parçasıdır. Asıl önemli olan engelleri ortadan kaldırmaktır. Engelli olmayı önceden engelleyebilmektir. Engellilerimizi kendimizle bir görüp onları hayata katmaktır. Unutmayın ki hiç kimse engelli olmayı tercih etmez.” diye konuştu.

 

Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Kenan Özüdoğru da, Türkiye’de yapılması gerekenin sakat sayısını azaltmak olduğunu ve bu konuda herkese görev düştüğünü söyledi.

 

Türkiye’de trafik kazalarından dolayı yüzde 7, doğumlardan dolayı oluşan sakatlık oranının da yüzde 5, olduğunu ifade eden Özüdoğru, “Bu utanılacak şeylerdir. Türkiye’nin ayıbıdır. Bunu hep beraber düzeltmek zorundayız. Burada bütün kamuoyunun sorumlu olması lazım. Bugün burada yaptığımız tekerlekli sandalye yardımıyla engelli vatandaşlarımızın bir nebze de olsa engellerini ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu tür yardım faaliyetlerimize de devam edeceğiz.” dedi.

 

LDS Hayır Kurumu Türkiye Direktörü Lees Paskett ise yaptığı konuşmasında, LDS Hayır Kurumu olarak 6,5 yıl içerisinde Türkiye’de 35 bin tekerlekli sandalye dağıttıklarını belirtti.

 

İhtiyacı olan kişilere yardımcı olmaya çalıştıklarını da ifade eden Paskett, “Engellilerimiz evlerinden çıkabilsin diye onlara yardımcı oluyoruz. Toplumla birlikte karışıp hareket etsinler. Ben ve eşim bir yıl önce Türkiye’ye geldik. Çocuklarımızı ve torunlarımızı geride bıraktık. Çünkü başkalarına yardım etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisini de hatırlatan Paskett, “Bizde diyoruz ki eğer insanların hizmetindeysen aslında Allah’ın hizmetindesin. Ve hepimiz kardeşiz.” dedi.

 

Vali Ahmet Kara da, şunları söyledi:

 

“Şu anda burada bulunan herkesin birbirine ihtiyacı var. İnsan olmak bir bakıma ihtiyaçlı olmaktır. Ben onun için engelliği kabul etmiyorum. Eğer engelliysek burada bulunan hepimiz engelliyiz. Engelli olmayan yegane varlık yaratıcıdır. Yaratan herkese, gerek merhamet duygusu yönünden, gerek nezaket yönünden, gerek fiziksel bir takım eksikliklerle yaratmıştır. Onun için insanlar hep bir arada yaşarlar. KAI Kalkınma Vakfı, memleketimizin medari iftiharı bir vakıftır. Bir sene önce burada göreve başladım. Bir yıl öncede KAI Kalkınma Vakfı Vasfiye Eriş adına yaptırılan yurdu hizmete açmıştı. Bu hizmetlerinin bir yıl geçmesine rağmen tekrar etmesi bizi bundan sonrada bu hayır faaliyetlerine devam edecekleri gibi bir hisse götürüyor. Buradaki engelli arkadaşlarımız hiç üzülmesinler. Sizler görür engellilersiniz ama kalbi olup da anlamayanlar, gözleri olup da görmeyenler, kulakları olup da duymayanlar var bu dünyada. Esas engelliler onlardır.”

 

Konuşmaların ardından Halime Arslan Yıldız Çocuk yuvası öğrencileri müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sundu.

 

Daha sonra özürlü vatandaşların tekerlekli sandalyeleri Vali Ahmet Kara, KAI Kalkınma Vakfı Başkanı Turan Çelik, LDS Hayır Kurumu Türkiye Direktörü Les Paskett ve eşi Jennette Paskett tarafından dağıtıldı.

 

Amerikalı Paskett çiftinin engelli çocuklar ve aileleriyle tek tek ilgilenmesi, sıcak ve samimi yaklaşımları herkesi memnun etti. Paskett çifti arabaların teslimatına da böyük titiklik gösterdi. Her engelliye durumuna göre arabalar dağıtıldı.

 

Vali Ahmet Kara ve KAI Kalkınma Vakfı Başkanı Turan Çelik tarafından LDS Hayır Kurumu Türkiye Direktörü Les Paskett ve Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı Kenan Özüdoğru’ya katkılarından dolayı plaket verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.