1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 6 tescilli ev restore ediliyor
6 tescilli ev restore ediliyor

6 tescilli ev restore ediliyor

GAMP Konağı, Güzel Sanatlar Galerisi olarak hizmet vermeye devam edecek.

A+A-

Kars Kültür Ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Onarımı devam eden Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Konağı’nın restorasyon çalışmaları ve Kars’ta ki tescilli tarihi evlerin onarımı hakkında açıklamalarda bulundu. Doğanay, GAMP Konağının restorasyonunun bugün biteceğini ve yine Güzel Sanatlar Galerisi olarak hizmet vermeye devam edeceğini bildirdi.

Doğanay açıklamalarında şu ifadeleri kullandı, “GAMP Konağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel sanatlar galerisi olarak hizmet vermektedir. Tescilli bina ve konak olması sebebi ile çatı tarafında restorasyon ve uygulama yapılması gerekiyordu. Bunu sayın valimizle görüşerek Kültür Bakanlığından ödenek aldık. Basit onarım kapsamında kuruldan gerekli izinleri aldıktan sonra, restorasyon çalışmalarını başlattık. Bugün itibari ile restorasyon çalışması da bitiyor. Güzel sanatlar galerisi olarak hizmet vermeye devam edecek. Fakat ileride kullanım kapsamı şehrin turizm portföyüne göre değişebilir.

GAMP, Güzel Sanatlar Galerisini onardıktan sonra Kars’ta 6 tane daha uygulama tescilli ev onarıyoruz. Kars’ta toplam onardığımız ev sayısı 20’ye çıktı. İleriki yıllarda daha çok yaparak ildeki tescilli evleri onarmak istemekteyiz.

Çeşitli cadde ve sokaklarla tescilli binaları halkın kendisinin onarmaya çalıştığını görüyoruz. Fakat biraz daha Kültür Müdürlüğü ile istişarede olup, yardım alırlarsa hem kendileri hem de biz mutlu olacağız”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.