1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 6 ay karda, 6 ay asfaltta kayıyorlar
6 ay karda, 6 ay asfaltta kayıyorlar

6 ay karda, 6 ay asfaltta kayıyorlar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin milli takıma kazandırılması için, 6 ay kar üzerinde, 6 ay asfaltta antrenman yapılıyor.

A+A-

Kış turizminin önemli kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış'ta, sporcular kış sezonunda 6 ay kar üzerinde kayak yaptıktan sonra, yazın da asfalt üzerinde tekerlekli kayaklarla antrenmanlarını sürdürüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, yaptığı açıklamada, ilçede yaz-kış kayak yapıldığını belirterek, sporcuların 6 ay kar üzerinde, 6 ay da asfaltta kayak yaptığını söyledi.

Kış sporları olan alp disiplini, kuzey disiplini ve snowboard gibi branşlarda, alt yapıdan milli takımlara sporcu yetiştirmek için çalışma başlattıklarını anlatan Koçak, şunları kaydetti:

“Kurumumuz bünyesinde hizmet veren Gençlik Spor Kulübü'ne sporcu kazandırmak için maddi durumu iyi olmayan ve yaşları 10-20 arasındaki çocuklarımızı eğitime tabi tutuyoruz. Gençlerimiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüze ait Osman Yüce Kayak Tesislerindeki Spor Eğitim Merkezi'nde 3 antrenörümüz gözetiminde antrenmanlarını yapıyor. Kulübe alınan çocuklarımızın malzeme ve diğer ihtiyaçları, müdürlüğümüz ve yerel yönetimler tarafından karşılanıyor.”

Bu yıl 60 kişinin müracaat ettiğini anlatan Koçak, yapılan elemenin ardından sporculardan 30'unu kulüp bünyesine, lisanlı olarak aldıklarını ifade etti.

“Amacımız milli takıma sporcu yetiştirmek”

Antrenörlerin uyguladığı program kapsamında, sporculara hafta içi her gün 2 saat tekerlekli kayak, kros, kondisyon ve cimnastik eğitimi verildiğini belirten Koçak, şöyle devam etti:

“Kışın da kayak üzerinde aynı şekilde eğitim veriliyor. Sporcularımız önümüzdeki kış sezonunda yapılacak yarışmalar için sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Buradaki amacımız, alp disiplini, kuzey disiplini ve snowboard milli takımlarına sporcu göndererek, ulusal ve uluslararası alanda en iyi sporcuları yetiştirmek. Geçen yıl da aynı çalışmayı yürüttük. 2011-2012 kış sezonunda yapılan yarışmalara katılan ve dereceye giren 11 sporcumuz, kategorilerine göre alp disiplini, kuzey disiplini ve snowboard milli takımına seçildiler. Bu yılki hedefimiz 20'ye yakın sporcuyu kış döneminde yapılacak yarışmalara en iyi şekilde hazırlayarak, milli takımlara göndermek.”

Antrenörlerden Erol Karabulut da sporculara en iyi şekilde eğitim verildiğini belirterek, Sarıkamış İnönü Mahallesi TOKİ konutları yolunda, bir kilometrelik alanda yol güvenliği alındıktan sonra tekerlekli kayak, ardından orman içerisinde 5 kilometre koşu ve salonda kondisyon çalışmaları yapıldığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.