1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 3 milyon TL’lik kaçak sigara
3 milyon TL’lik kaçak sigara

3 milyon TL’lik kaçak sigara

3 milyon TL’lik kaçak sigara ele geçirildi...

A+A-

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nce kaçakçılıkla mücadele kapsamında bir TIR’da yapılan aramada piyasa değeri 3 milyon TL’yi bulan 420 bin paket kaçak sigara ile 12 bin adet faturasız cam tabak ele geçirildi.

KOM ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele amaçlı faaliyetler kapsamında; dün 26 Ağustos 2015 Digor yolu üzerinde kent merkezine girişte durdurulan yabancı plakalı TIR’da yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan 420 bin paket kaçak sigara ve irsaliye / faturası olmayan 12 bin adet cam tabak ele geçirildi. Olayla ilgili olarak M.A (1966 doğumlu- Erkek) ve S.E (1978 doğumlu – Erkek) isimli şüpheli yakalanarak, adli tahkikata başlandı. Soruşturma Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok yönlü olarak devam ediyor.

Bu olayda ele geçirilen kaçak sigara, ilde tek olayda ele geçirilen en yüksek miktar olması bakımından önem arz ederken, 2015 yılı ilk 8 ay içerisinde Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda yaklaşık 1 milyon paket kaçak sigara ele geçirilmiş oldu.

Konuşla ilgili emniyetten yapılan açıklamada, “Ekonomide kayıt dışılığı artıran, vergi adaletini bozan, piyasalarda adil rekabeti ortadan kaldıran ve insan sağlığını tehdit eden sigara kaçakçılığıyla mücadelemizin, kararlılıkla devam edeceği, kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.