1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 3 milyon 575 bin TL tutarında 37 proje onaylandı
3 milyon 575 bin TL tutarında 37 proje onaylandı

3 milyon 575 bin TL tutarında 37 proje onaylandı

KKYDP Ekonomik Yatırımlar 12. Etap Proje başvuru sonuçları açıklandı. 37 projenin tamamının onaylandığı Kars nadir il oldu.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ (Tebliğ No: 2017/22) çerçevesinde Kars genelinde online olarak sisteme başvurusu yapmış olan üreticilerin değerlendirme sonucu açıklandı.

Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilen 37 projenin tamamının onaylandığı açıklandı.

Hibe desteğinden yaralanacak olan 37 adet projenin toplam tutarı 3 milyon 575 bin 516 TL olduğu belirtildi. Bu Konuda 10 Nisan 018 tarihinde Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda KKYDP Ekonomik yatırımlar bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin düzgün, İl Müdür Yardımcı Mehmet Uluman, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdal Göksu ve hibe desteği almaya hak kazanan üreticiler katıldı.

Toplantıda konuşan Müdür Dr. Hüseyin Düzgün; Ekonomik Yatırımlar 12.Etap Projeler başvurularını Bakanlığa gönderdiklerini belirterek, gönderilen 37 Projenin tamamı kabul edildiğini açıkladı.

Onaylanan 37 projelerinin tamamının hibeye hak kazandığı nadir illerden birisinin Kars olduğunu da açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün: “Bu bağlamda başta Sayın Bakanımız ve Milletvekilimize şükranlarımızı arz ediyorum. Proje yapma başarısı gösteren başta siz yetiştiricilerimize, proje hazırlayan danışmanlara ve projelerimizin değerlendirilmesi ve incelenmesi sonucu tamamının hibe desteğine hak kazanmasında katkısı olan personellerimize teşekkür ediyorum. Bu Projeler ile ilimize yaklaşık olarak 3,5 Milyon TL yatırım kazandıracaktır bu konuda sizleri tebrik ediyorum'' diyerek sözlerine şöyle devam etti. Alacağımız Alet ve Ekipmanları mutlaka Tarım ve Hayvancılık işlerimizde kullanalım. Makineleri mevzuata uygun olarak temin edelim. Zaten bu konuda rutin olarak kontrollerimiz olacak. Bölgede yaşanan bu sıkıntılı günlerde bile devletimiz Tarım ve Hayvancılığa destek vermeye devam ediyor, bunun kıymetini bilerek daha çok çalışıp, daha çok üretelim. Bir de sizlerden istediğim taleplerinizin artması. Siz talep ettikçe bizler daha çok çalışıyoruz. Sizler önder kişiler olacaksınız inşallah sizlerle beraber üretimi arttıracağız. Sizlere tekrar hayırlı olsun diyor, daha nice projelerde beraber olmayı temenni ediyorum''dedi.

Toplantının devamında, İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından, çiftçilere projelerin yürütülmesiyle ilgili bilgiler verilerek, çiftçilerin soruları cevaplandırıldı. Çıkabilecek aksaklıların zamanında çözüme ulaştırılması konusunda İl Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri konusunda çiftçilerle fikir birliği sağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.