1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 24 Kasım Kutlama Mesajları
24 Kasım Kutlama Mesajları

24 Kasım Kutlama Mesajları

24 Kasım Kutlama Mesajları...

A+A-

VEKİLLERDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ortak bir mesaj yayınlayan 26. dönem Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, öğretmenlerin geleceği yetiştiren gizli kahramanlar olduklarına dikkat çektiler.

Vekiller yayınladıkları ortak mesajda şu ifadelere yer verdiler; “Öğretmenlerimiz isimsiz kahramanlar olarak Ülkemizin geleceğine yön vermektedirler. Gelişen dünya koşullarında, ileri milletler seviyesine ulaşmak ve geleceğimizi şekillendirmek yolunda öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bunun üstesinden geleceğine şüphemiz yoktur. Bu büyük sorumluluğu yerine getirme sürecinde, her zaman öğretmenlerimizin yanında yer alacağımızı belirtmek isteriz.”

“Kıymetli öğretmenlerimizin, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın yetiştirilmesindeki fedakarca çalışmalarına olan inancımız tamdır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ahirete irtihal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken, vazifelerinin kutsallığı bilinciyle yurdumuzun her köşesinde görevlerini yerine getiren öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz.”

VALİ ÖZDEMİR’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Kars Valisi Günay Özdemir 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Özdemir mesajında öğretmenliğin önemine de değindi.

Kars Valisi mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği tarih olan ve 24 Kasım 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olan bu günde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Şüphesiz ki dünyanın her yerinde en kutsal meslek olarak kabul edilen öğretmenlik, her şeyden önce; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın olan bir gönül işidir.

Toplumların kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etken eğitimdir. Öğretmenler de bu sistemin en önemli parçasıdır. Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir.

Bu anlamda; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün "Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır" sözü öğretmenlerimizin üstelenmiş oldukları görevin önemini en iyi şekilde ifade etmektedir.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimiz;

“İnsanı Yücelt ki Devlet Yücelsin” anlayışı ile genç nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp, onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak, ülkemizin çağdaş uygarlık yolunda atacağı emin adımların teminatı, daha güçlü daha büyük bir Türkiye’nin de temeli olacaktır.

Siz değerli öğretmenlerimizden, çağı yakalamış, zamanın ruhuna uygun, evrensel değerleri gözeten, milli kültürümüzü de özümseyen bir gençlik yetiştirmenizi istiyoruz. Bu kutsal mesleği icra ederken sorumluluğunuzu yerine getireceğinize güvenimiz tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum.”

BAŞKAN, ÖĞRETMENLERİN GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mesajında; “Eğitim sorunlarını çözen devletlere baktığımızda bu devletlerin kültür, sanat, bilim ve sosyo-ekonomik alanda kalkınmış ve ilerlemiş olması gözlerden kaçmayan bir unsur olmuştur. Buradan da anlaşıldığı gibi, kalkınmanın temel şartı, eğitim ve öğretimdir. Öğretmen; eğitimi, öğretimi ve insanlara bir hayat boyu rehber olmayı meslek edinen kimsedir. "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını alma kabiliyetini kazanmamıştır" diyen Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, eğitim ve öğretimin bir millet için ne kadar önemli olduğunu bu özlü sözü ile bizlere açıkça anlatmıştır. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.

REKTÖR ÖZCAN, ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Özcan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı yetiştiren, onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veren, istikbalin aydınlığa kavuşmasını sağlayan öğretmenlerimize bir eğitimci ve eğitim kurumunun temsilcisi olarak şükranlarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “Başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana “Öğretmenler Günü” olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize, öğretim elemanlarımıza ve öğretmen adayı öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.”

ÖTEGEN’İN 24 KASIM MESAJI

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Ötegen Mesajında; “Dünyanın her tarafında, öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır. Biz bu saygıyı hak eden unsurlara her daim gereken önemi göstermek zorundayız. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözünden yola çıkarak, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan her bir öğretmenimizi ayrı ayrı yaptıkları meslekten dolayı kutluyor. Günlerinin her gün 24 Kasım tadında geçmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İSMET ÇELİK’TEN 24 KASIM MESAJI

Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik’in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı:

“İnsan dünyaya geldiğinde hayata başladığı andan itibaren ilk yardımcıları anne, baba ve kardeşlerdir. Fakat belli bir yaştan sonra bilgilenme ihtiyacı da hissettiğinden anne ve baba yetersiz kalır. Bilgilenme ise ancak eğitim ve öğretimin birlikte verildiği okullarda yani değerli eğitmenlerimiz olan öğretmenlerimiz tarafından verilir. Bir ulusun çağdaş ülkeler seviyesine ulaşabilmesi için eğitim ve öğretimin çocuklarımıza kaliteli ve verimli bir şekilde aşılanması gerekmektedir. Bu da demek değildir ki eğitim ve öğretim sadece ders kitaplarında yazılan bilgilerdir. Tabi ki bunlara da çocuklarımızın ihtiyacı var fakat her şeyden önce sağlıklı ve yurtsever bir nesil için çocuklarımıza sevgi, saygı, hoşgörü duygularını aşılamalıyız. Onlara paylaşmayı, yardımlaşmayı, sevgiyi gösterip öğretmeliyiz ki güzel bir geleceğimiz olsun. Bu süreçte de çocuklarımızı güvenle teslim ettiğimiz saygıdeğer öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutlar, bugünü onlara hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmet ve saygıyla anıyorum.”

BAŞKAN ALTUN’UN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Kars Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Öğretmen ülkemize ve geleceğimize yön veren kişidir” dedi.

Altun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Öğretmenliği sorumluluğu ağır ve kutsal bir meslek olarak tanımlayan Başkan Altun, “Öğretmen ülkemize ve geleceğimize yön veren kişidir. Medeniyet ve bilgi yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna inanıyorum. Çünkü öğretmen geleceğin siyasetçilerini, akademisyenlerini, bilim adamlarını ve hatta öğretmenlerini yetiştiren kişidir. Öğretmen öğrencisine güzel ahlakı, doğruluğu aşlayan kişidir. Öğretmen sadece öğretmez, eğitir de aynı zamanda. Bir öğrencinin hayatında en az ailesi kadar etkin olan öğretmen, hedef çizer, yol gösterir. Hepimizin bir öğretmeni vardır. Onlara saygıda kusur etmeyelim. Ömrünü eğitime adamış, vefakar ve fedakar eğitimcileri minnet ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü canı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Toksoy,24 Kasım Öğretmenler Günü’nü dolayısıyla yayınladığı mesajda öğretmenliğin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, dünyanın en önemli mesleği olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ”Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır ”sözünden hareketle ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkarılmasında öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Özellikle bilimin, bilginin ve teknolojinin her geçen gün değer kazandığı günümüz dünyasında, toplumlar sahip oldukları eğitimli ve nitelikli insan gücü ile uluslararası platformlarda var olabilmektedirler. Bu amaçla başta Cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anarken, görevi başında ve emekli olan eğitimcilerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hayatını kaybetmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

Altay’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Altay, mesajında; Tüm bildiklerini gelecek nesillere aktarmak adına gecesini gündüzüne katan ve çocuklarımızı eğitip onların güzel bireyler olma yükünü omuzlarında taşıyan her öğretmenimize ayrı ayrı minnet borçluyuz. Yaptıkları mesleğin kutsallığının bilincinde hareket ederek, geleceğe ışık tutan insanlar yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

ÇALKIN, ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla yazılı açıklama yaparak tüm öğretmenlerin günlerini kutladı.

Çalkın, Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir” ifadelerini kullandığı mesajında, “Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir.” dedi.

Çalkın’ın mesajında; “Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Bu nedenle bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yük öğretmenlerin omuzlarındadır. Geleceğin insanını yetiştirme bakımından da öğretmenlerin önemi büyüktür. Bir toplumun gelişmesi ve kalkınması bilimdeki gelişmelere bağlıdır. Bilime önem veren toplumlar daha çabuk kalkınırlar. Bilim, ilköğretimden başlayarak; eğitimin her kademesinde öğretmenler tarafından okullarda öğretilir. Başöğretmen Ulu Önder Atatürk’ün “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Bize verilen emaneti zarara uğratmadan çağdaş düşünen, bilimde ileri gidecek ellere, yüreklere bırakmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü saygı ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

KOÇAK’TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal meslek olduğunu vurgulayan Koçak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bu günleri borçlu olduğumuz Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk‘ün, kendini ve ailesini feda ederek toplumunun eğitim seviyesini düşünen çok değerli öğretmenlerimizin, her gün bir umutla atanmayı bekleyen ama bir türlü atanamayan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarım. Öğretmen demek yaşam demek, anne baba demek, gelecek demek, ülkenin eğitim düzeyinin yükselişi demek, fedakârlık demek, kurtarıcı demek, ailesini ülkesi için feda eden demek, atanamadığı halde eğitmek isteyen demek, hayatın gerçeklerini akıl ve bilimin ışığında öğreten kişi demektir.”

ARAS’TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Kars eski İl Başkanı, iş adamı Remzi Aras, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Aras mesajında; “Öğretmenler çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarlarıdır. Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerindendir. Ülkelerin ve toplumların gelişmişlik düzeylerinin yükselmesi insan kaynaklarının donanımı ve eğitimi ile mümkün olabilmektedir. Özellikle bilimin, bilginin ve teknolojinin her geçen gün değer kazandığı günümüz dünyasında, toplumlar sahip oldukları eğitimli ve nitelikli insan gücü ile uluslararası platformlarda var olabilmektedirler. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği günde, görevini başında ve emekli olan eğitimcilerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hayatını kaybetmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

YILDIRIM’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım gününü, 1981 yılından itibaren, insanları eğiten, doğru ve faydalı bilgileri öğreten, çocuk ve gençlerin kişilik olgusunun olumlu yönde gelişmesini sağlayan değerli öğretmenlerimizi anmak onlara şükranlarımızı sunmak amacıyla “Öğretmenler Günü” olarak kutlamaktayız.

Dünyanın en kutsal mesleği olan öğretmenlik, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğun ve manevi karşılığının bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi, fedakârlık ve gönül mesleğidir. Geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum' sözüyle hak ettiği değeri bulmaktadır.

Ailede başlayan eğitim sürecinin sonrasında öğretmenler, her koşulda, her şartta, fedakârlıkla yılmadan çalışarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuşlardır. Gelişimin ve ilerlemenin anahtarı olan öğretmenlerimiz, seçtikleri bu kutsal mesleğin verdiği sorumlulukla her bir bireyi çocukluk dönemlerinden itibaren eğiterek, öğreterek, hayata hazırlarlar. Eğitime yapılan her türlü yatırım, ülkemizin geleceğine yapılmaktadır. Ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi, öğretmeyi nitelikli bir insan yetiştirmeyi ilke edinmiş öğretmenlerimiz sayesinde Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve saygın bir ülke olarak daima yerini koruyacaktır.

24 Kasım “Öğretmenler Günü” dolayısı ile öğretmenlerimize, öğrencilerine verdikleri emek, gösterdikleri özveri, sabır ve hoşgörü için teşekkür ediyor, bu özel günlerini kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun ömürler, halen görevleri başındaki tüm öğretmenlerimize de başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YASİN AŞKIN YILDIRIM’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım’ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı:

“Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunun idrakiyle bugünün önemi ve değerini bilen ve öğretmenlere “yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyen Atatürk’ü bir kez daha anar, değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. Dinimizi, vatan ve bayrak sevgisini aşılayan nesilleri yetiştirmesini diler, Hz. Ali (RA)’nin eşsiz sözü ile “bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” idrakinde yetişen nesiller dileğiyle öğretmenler gününü kutlarım.”

EĞİTİM-BİR-SEN’DEN 24 KASIM MESAJI

Eğitim-Bir-Sen Kars Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Eğitim-Bir-Sen Kars Şube Başkanı M. Kaan Ilgar tarafından yapılan yazılı basın açıklamasıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğinin sorunlarının ve çözüm önerilerinin en yoğunluklu olarak ortaya konulduğu, öğretmenlik mesleğinin itibarının artırılması için en güçlü vurguların yapıldığı, öğretmenler arasındaki meslekî dayanışmanın en üst düzeyde gerçekleştirildiği, öğretmenlerle öğrenciler arasında öğretmenliğin kudsiyetini açığa çıkarak duygusal atmosferlerin yaşandığı en önemli günlerden ve en güzel imkânlardan biridir.

Türkiye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak tayin ve tahsis edilen muayyen gün ise, 12 Eylül askeri darbesinin ardından, darbe yönetiminin kararıyla kutlanmaya başlamıştır. Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, suç işleyenlerin yapmak istedikleri mühendisliğe öğretmenleri de ortak etmek için tahsis ettikleri, törenleri ve ritüelleriyle sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler Günü, millet iradesini hiçe sayanların himmetiyle ‘öğretmenlere de bir gün olsun’ denilerek ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır. Darbecilerin yeri millet vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamamıştır.

24 Kasım Öğretmenler Günü, bu haliyle bin yıllık medeniyet değerlerinden soyutlanmak üzere köklerinden koparılmak istenen milletimizin tabi tutulduğu operasyonun bir yansımasından ibarettir. Bin yıllık geçmişi yok sayan ve el yordamıyla kazılmış yüzeysel temeller üzerine bina edilmek istenen köksüz, ruhsuz anlayışın bir tezahürüdür. Öncelikle Öğretmenler Günü, karşılığını kendi medeniyet değerlerimizin derinliklerinden bulan bir temel üzerinde yeniden inşa edilmeli, darbelerin, darbecilerin, antidemokratik süreçlerin ve endoktrinasyon ameliyesinin bir karşılığı olmaktan uzaklaştırılmalıdır.

Ülkemizde 1981 yılından itibaren kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, kutlanmaya başladığı günden bu yana içi doldurulamayan, yasak savmak kabilinden törenler ve beylik konuşmalarla geçiştirildiği görülmektedir. Militarist üslup ve kalıplaşmış ritüelle savılan Öğretmenler Günü, bugüne kadar öğretmenlere pratikte herhangi bir katkı sunamamıştır. Oysa Öğretmenler Günü, bir ülkenin geleceğini büsbütün şekillendiren bir hizmeti ortaya koyan öğretmenlerin bir yıllık motivasyonunun yüklendiği ve ülkenin geleceğinin aydınlık olması yönünde bir fırsat olarak değerlendirilebilir, ülkenin ve milletin kazancına dönüştürülebilirdi.

Öğretmenlerin, on yıllar boyunca birbiri üzerine eklenmiş pek çok sorunları bulunmaktadır. Öncelikle öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılmıştır. Öğretmenlere sunulan maddi imkânların yetersizliği nedeniyle öğretmenlik tercih edilen bir meslek olmaktan çıkmış, üniversite tercihlerinde eğitim fakültelerinin alt sıralara kaymasına neden olmuştur. Öğretmenliğin maddi manevi sorunlarının çözülmesi ve öğretmenliğin yeniden cazip, öncelikle tercih edilen bir meslek haline getirilmesi gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu düzenlemeler öğretmeni ve okul yönetimlerini öğrenci ve veli karşısında etkisiz eleman konumuna itmiştir. Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasının ve toplumsal saygınlığını yitirmesinin yanı sıra mevzuat düzenlemeleriyle elinde hiçbir yaptırım imkânı bırakılmayan öğretmenlerin mesleklerini icra ederken çeşitli saldırılarla karşı karşıya kaldıkları da gözlenmektedir. Okullarda disiplini sağlamak için bir yaptırım uygulamanın imkânı yoktur. Saygınlığı kalmayan, can güvenliği tehdit altında bulunan öğretmenler mesleklerini çok zor şartlar altında icra etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin eğitim politikalarını belirleyen ve uygulayan bir bakanlık olduğu gibi, öğretmenlerin de personeli olduğu bir bakanlıktır. Milli Eğitim Bakanlığı, personelinin sorunlarını sahiplenmeli ve çözümüne ilişkin çaba göstermelidir.

Eğitim çalışanlarının yetkili sendikası Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının ve eğitim hizmetini bizzat gerçekleştiren öğretmenlerimizin bugününün dünden, yarınının da bugünden daha iyi olması için üzerine düşeni samimi çabalarla yerine getirme uğraşı içerisindedir. Gerek Kurum İdari Kurulu toplantılarında gerekse Toplu Sözleşme görüşmelerinde önemli kazanımlar elde edilmesine vesile olmaktadır.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarında yararlanacağı mali, sosyal ve özlük hakların belirlendiği 3. Dönem Toplu Sözleşme ile 2016 yılında (6+5 olmak üzere) toplamda yüzde 11,3, 2017 yılında (3+4 olmak üzere ) toplamda yüzde 7,12, iki yıllık toplamda ise yüzde 19,2 zam aldık. 2005 yılından sonra göreve başlayan kamu görevlilerine ilave bir derece verilmesi beklentisini kazanıma dönüştürdük. Üyelerimiz başta olmak üzere bütün öğretmenlerin hasretle beklediği ve hararetle istediği nöbet ücretini alarak tarihi bir başarının altına imza attık. Böylece, mesleki eğitim merkezleri de dâhil olmak üzere örgün eğitim kurumlarında fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saat, 2017 yılında ise haftada 3 saat ek ders ücreti ödenecektir. Bu sayede, öğretmenlerimizin aylık gelirlerine ilgili yılların birinci ve ikinci altı aylık dönemleri itibarıyla, 2016’da 98 TL ila103 TL, 2017 yılında ise 159 ila 166 TL ilave brüt artış sağladık. Bir başka önemli kazanımımız, Bakanlıkça hafta sonu yapılan merkezi sınavlarda görev alan eğitim çalışanlarına, ek ders ücreti yerine ÖSYM ve diğer kurumlarca yapılan sınavlarda olduğu gibi sınav gösterge rakamına dayalı sınav ücreti ödenmesini elde etmek oldu. Bu kazanımla, sınavda görev alanlara 5 saat tutarında ek ders ücreti yerine, ilgili yılın altı aylık dönemleri itibarıyla, her oturum için 2016 yılında en düşük 141 TL ila 148 TL, 2017 yılında ise 152 TL ila 158 TL sınav ücreti ödenecek. Yabancı dil sınavlarında yazılı ve sözlü sınav komisyonlarında görev alan üyelere, her bir komisyon üyeliği için ayrı ayrı ücret ödenmesi kazanımı da bizim imzamızla sağlandı. İLKSAN dayatmasına bütünüyle son verdik. Bir önceki dönem toplu sözleşmesinde elde ettiğimiz isteğe bağlı üyelik kazanımına, isteğe bağlı olarak üyelikten ayrılma kazanımını ekledik. Böylece, rızaları dışında öğretmenlerimizin cüzdanına el atılması uygulamasına son verdik. Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 1.000 TL, 2017-2018 içinse 1.050 TL olarak belirlenmesini sağladık.

Eğitim-Bir-Sen olarak, 19. Milli Eğitim Şurası’nda tartışılan, karar altına alınan ya da üzerinde çalışma yapılmasına karar verilen hususların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Branş öğretmenleriyle meslek öğretmenlerinin maaş karşılığı ders saatlerinin 15 saat olarak eşitlenmesi, öğretmenlerin özlük haklarına yönelik olarak, her dört yılda bir yıpranma payı ve 3600 ek gösterge verilmesi, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırılması, öğretmenlerin mesleki yeterlikler doğrultusunda kariyer basamaklarında yükseltilmesi, öğretmenlerin ihtiyaç duyulan il ve bölgelerde görev yapmalarına yönelik bir teşvik sistemi geliştirilmesi, öğretmenlik mesleğinin hak ettiği sosyal ve mesleki itibarın artırılmasında; yeterlik, nitelik ve standart gibi kavramlar arasında bir ortak anlayış yaratacak ve norm oluşturacak bir yasal düzenlemeye gidilmesi şeklinde ortaya konulan karar ve yaklaşımlar mutlaka hayata geçirilmelidir.

Öğretmen, eğitim hizmetinin merkezindedir. Öğretmeni dikkate almadan verimli ve başarılı bir eğitim hizmeti verilemez. Öğretmenlerin gönülden iştirak edecekleri, kökü derinlerde bir Öğretmenler Günü özlemiyle; tüm öğretmenlerimizin emeklerinin değerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarının ön plana çıktığı, sorunlarının çözüldüğü ve Öğretmenler Günü’nün sivilleştiği günler diliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.