1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2015 Fidan dikimi sona erdi
2015 Fidan dikimi sona erdi

2015 Fidan dikimi sona erdi

Kars Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma faaliyetlerinde mevsim gereği sona gelindi.

A+A-

Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da talimatlarıyla ağaçlandırma faaliyetleri yürütülen Kars-Ani Örenyeri ağaçlandırma çalışmasında yaklaşık 2500 fidan toprakla buluşturuldu.

Konuyla alakalı açıklama yapan Kars Orman İşletme Müdürlüğü İl Müdür Vekili, Orman Mühendisi Savaş Ergin, topraktaki donma nedeniyle fidan dikimi çalışmasının 2015 yılı için sona erdiğini duyurdu. Savaş Ergin, “Kars Ani Örenyeri malum Kars’ın turizm alanlarının başında geliyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da talimatlarıyla birlikte biz de müdürlük olarak bu güzergahı ağaçlandırma çalışmaları sürdürüyoruz. Daha önceki yıllarda hakkımızın duyarsızlığıyla birlikte bir takım sıkıntılar yaşadık ancak bu yıl bölgeye Sarıkamış Ormanlarından temin ettiğimiz boylu sarıçam, tüplü, ibreli ve yapraklı fidanlarıyla yaklaşık 15 Km fidan dikme çalışması yapıldı. Çalışmalarımız şu anda bitmiş durumda çünkü fidan dikim alanı olan toprakta donma mevcut. Alanda yaklaşık 2500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Kars-Selim Karayolu’nda ağaçlandırma faaliyetlerini yetiştiremedik, ilkbahar ayı ile birlikte oradaki çalışmalarımızı da yürüteceğiz. tüplü, ibreli ve yapraklı olmak üzere o güzergahı da ağaçlandıracağız.” dedi.

Vatandaşlara ağaç budamalara yönelikte bilgiler veren Orman Mühendisi Savaş Ergin Kars’ta Kasım ayına girmeden budamaların tamamlanması gerektiğini vurguladı. Şu anda havaların iyi gitmesi nedeniyle budamanın yapılacağını ama bunun risk taşıdığını söyleyen Ergin, “Sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde don olması nedeniyle risk taşıdığına da dikkat çekti. “Bu nedenle ağaç budama işlemlerinin sağlıklı gerçekleştirilmesi için Ekim ayı sonuna kadar yapılması bizce daha uygundur. Bu mevsimde budama yapmak ağaçlar için risk teşkil edebiliyor.” şeklinde uyarılarda bulundu.

2015 yılı içerisinde Kars’ta yaklaşık 850 bin fidanı toprakla buluşturduklarını ifade eden Orman Mühendisi Savaş, Kars Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2016 yılında hedefin bir buçuk milyon olduğunu belirtti. Kars Orman İşletme Müdür Vekili Savaş Ergin, son olarak şunları söyledi; “Kars’ta birçok noktada ilçe ve köyler olmak üzere ağaçlandırma çalışmamız mevcut. Bunlardan başlıcaları Ağadeve Ağaçlandırma Sahası, Susuz Ağaçlandırma Sahasıdır. Gündemimize yeni aldığımız Merkez Aydınalan Köyü Ağaçlandırma Sahası mevcut. Alanda toprak işlememiz bitti, telleri yapıldı ve fidan dikimi ilkbahar ayında yapacağız. Arpaçay ilçemizde çalışmalar yürütüyoruz. Tüm bunların dışında daha önce yaptığımız çalışmalar ve bakımlar yürütüyoruz. Yeni sahalar bulup ağaçlandırma yapma yönünde tesis çalışmalarımız devam ediyor. 2016 yılında hedefimiz ise bir buçuk milyon fidanı toprakla buluşturmak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.