1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 19 Mayıs Kutlu Olsun
19 Mayıs Kutlu Olsun

19 Mayıs Kutlu Olsun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun...

A+A-

VEKİLLERİN 19 MAYIS MESAJI

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladılar.

Arslan ve Beyribey, yayımladıkları ortak mesajda, tarih boyunca tüm devletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları olduğunu belirttiler.

Yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı ve vatanın işgalci güçler tarafından taksim edildiği bir dönemde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesinin Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Arslan ve Beyribey, şunları kaydetti: “Yüce milletimizin var oluş mücadelesinin ilk kıvılcımı sayabileceğimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da yaktığı bu kurtuluş ateşi ile milletimizin var olma mücadelesi başlatılmış ve bağımsızlığa giden yolda adeta Türk milletinin kaderi çizilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı gençlerimize olan inancını her fırsatta dile getirmiş ve   ‘Gençler cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.’ diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir.”

VALİ ÖZDEMİR'İN 19 MAYIS MESAJI

Kars Valisi Günay Özdemir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özdemir, mesajında, 19 Mayıs 1919 gününün, aziz milletimizin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “Ya istiklal, ya ölüm!” sloganıyla millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gün olduğunu belirtti.

Tarih boyunca tüm devletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları olduğuna dikkati çeken Özdemir, mesajında şunları kaydetti: “Yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı ve vatanın işgalci güçler tarafından taksim edildiği bir dönemde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesi, şanlı tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Yüce milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı sayabileceğimiz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da yaktığı bu kurtuluş ateşi ile milletimizin var olma mücadelesi başlatılmış ve bağımsızlığa giden yolda adeta Türk milletinin kaderi çizilmiştir. Bağımsızlık mücadelemizin 97’nci yıl dönümünde; Türkiye Cumhuriyeti Devlet'imiz, aradan geçen zaman içerisinde gelişmiş bir ekonomi ve demokratik hukuk devleti olma yolunda ciddi mesafeler kat etmiştir. Bugün ülkemizin yakaladığı gelişme ivmesini yukarılara taşıyarak, demokratik, ekonomik ve siyasi açıdan gelişmiş, en ileri standartları yakalamış, mutlu ve huzurlu bir ülke olarak gelecek nesillere bırakmak hepimizin görevidir. Bu konuda şüphesiz en önemli görev de, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize düşmektedir.”

Özdemir, “Ülkemizin en önemli potansiyeli genç nüfusudur. Bu nedenle; gençlerimiz, bilinçli nesiller olarak kendilerini en iyi şekilde yarınlara hazırlamalı, çağın gereklerine uyarak okuyarak, araştırarak, dünyadaki değişimleri ve yenilikleri yakalamalıdır. Genç olma potansiyel ve dinamizmini, ülkemizin geleceği adına kazanıma dönüştürmek amacıyla devletimizce her alanda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KARAÇANTA’NIN, 19 MAYIS MESAJI

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta mesajında, "19 Mayıs 1919, dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan bir geleceği reddederek "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Atatürk'ün Cumhuriyetle sonuçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür. Milletimizin hürriyeti ve vatanımızın kurtuluşu için başlayan bu yolculuk, sönmek üzere olan umutları canlandırmış ve herkesin bir ülkü etrafında toplanmasına varan sürece hız ve anlam kazandırmıştır. Bu yönüyle 19 Mayıs ruhu, zedelenen, aşağılanan milli onurun dirilişi, teslimiyetçi, tavizkar yönetimlere karşı milli devletin doğuşu, çağın stratejik dengelerini ve zafiyetini gözeten akıl, sağduyu ve vizyonun adıdır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yanan bağımsızlık meşalesi, Amasya'da anlamlandırılmış, Erzurum'da vatan sathına yayılmış, Sivas'tan ise hiç sönmemek üzere Türk'ün son başkentine ulaşmıştır. Ne üzücüdür ki, günümüzde de büyük Atatürk ve arkadaşlarının yüksek vatan ve millet sevgisine, milli fedakarlık ve erdemine ihtiyacımız olduğu bir dönemin sancılarını milletçe yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919'da başlayan süreç, umutsuzluk ve yılgınlık içindeki millet varlığına olan yüksek inancın ifadesi olması bakımından ilham almamız gereken bir mücadele yöntemi olarak önümüzü aydınlatmaktadır. En az dün kadar bugün de lazım olan aynı ruh ve şuurun gençliğe kazandırılması milli geleceğimiz açısından hayati derecede önemlidir. 19 Mayıs'ın 1919'un bu çok özel yıl dönümünde, aziz milletimizin ve değerli gençlerimizin bayramını içtenlikle kutluyorum. Samsun'dan başlattıkları kurtuluş mücadelesiyle, bizlere kutsal bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli kahramanlara Cenabı-ı Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükran ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

REKTÖR ÖZCAN'IN 19 MAYIS MESAJI

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 19 Mayıs Atatürk 'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özcan, mesajında, milletimizin tarihindeki dönüm noktalarının biri de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, o muazzam ve şerefli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak bastığı gün olduğunu belirtti.

Tarihimizde önemli bir yere sahip olan bu mühim hadisenin, milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olduğunu ifade eden Özcan, şunları kaydetti: “Bu nedenledir ki ecdadımızın göstermiş olduğu kahramanlık ve fedakârlıkların yeni nesillere aktarılması zaruret halini almıştır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ederken milletimiz ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını şahsım ve Üniversitemiz adına en içten dileklerimle kutlarım.” 

KARS KUZEYDOĞU GAZETECİLER CEMİYETİNİN 19 MAYIS MESAJI

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında, cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve yüce milletin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesinin ateşlendiği tarihin 97’nci yıl dönümünü kutlamanın, sevinç ve onurunun yaşandığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal’in, istiklal mücadelesinin sembol günü olan bu günü, istikbalin sembolü olan gençlere armağan etmesinin son derece anlamlı olduğunu anlatan Daşdelen, mesajında şunları kaydetti: “Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Genç cumhuriyetimizi yüzüncü yılına taşıyacak olan bu son yıllarda, geleceğimiz olan ve bu toprakların teminatı olan gençlerimize olan güvenimiz her zamankinden daha fazladır. Gençlerimizin bu milletin hedeflerine ulaşmasında ve dünyada söz sahibi bir ülke konumuna gelmemizde göstereceği çaba her zamankinden çok daha fazla değer taşımaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.