1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 15 Kasım’da Hizmette
15 Kasım’da Hizmette

15 Kasım’da Hizmette

Kars’ın dev projelerle birlikte ihtiyaç duyulan ve çalışmalarına hız kesmeden devam edilen yeni gar binası tamamlanıyor.

A+A-

Uluslararası Standartta Tren Garı'nın fiziki yapımı 30 Ekim'de tamamlanacak, 15 Kasım 2016 tarihinde ise hizmet vermeye başlayacak. 29 Temmuz 2016 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılan Kars Gar Binası, Lojmanı ve Yatakhanenin yıkımının tamamlanmasının ardından yeni gar binası ve lojman yapımı hızla devam ediyor.

Bakü­Tiflis­Kars Demiryolu Projesi'nin tamamlanmasına sayılı günler kala Kars’ta bir dizi çalışmalarda hız kazandı. Bakü­ Tiflis­ Kars Demir Yolu Projesi ile büyük anlam kazanan Kars Tren Garı’nda yeni bina yapımı hızla devam ederken, bina yapımının yanı sıra 50 yıl sonra ilk defa geçen sene bu hat doğu kapı sınırına kadar hem yenilendi hem ray standardı yükseltildi ve daha modern taşımacılık yapılabilir hale getirildi.

Ayrıca Bakü­Tiflis­ Kars ile Gürcistan’a, Azerbaycan’a Orta Asya’ya kadar konvansiyonel olarak gidebilecek yeni bir hat yapılmasıyla daha da anlam kazanan bölgenin hak ettiği seviyeye ulaşması bekleniyor. BTK Demiryolu Projesi ile birlikte alanda tarihi binalar kalmak üzere yeni ilave gar binaları daha modern yapılmış olacak. Bununla birlikte gar sahasında elleştirme alanında yani yükleme, boşaltma ve depolanma alanları da yine Kars’ta yapılacak olan Kars lojistik merkezine taşınacak.

Dolaysıyla garda yükleme, boşaltma, elleşleme, depolama olmayacak tüm bu işlemlerr lojistik merkezi içerisinde yer alacak. Kars Garı da yenilenmiş terminal binası ile daha modern bir hale gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.