1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 15 bin kişilik stadyuma ihtiyacı var
15 bin kişilik stadyuma ihtiyacı var

15 bin kişilik stadyuma ihtiyacı var

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, kentin 15 bin kişilik stadyuma ihtiyacının olduğunu söyleyerek konuyla ilgili çalışmalara başlanıldığını belirtti. Şehir Stadyumunun da 2016 yılının Kasım ayında geçici kabulünün yapılacağını kaydede

A+A-

spor alanındaki hizmetlerin önümüzdeki süetçe hızlandırılacağını kaydetti.

Polat konuşla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu yıl yer teslimi yaptık. 2016 yılının 11’nci ayında kısmet olursa işin geçici kabulünü alacağız. Yıkılan stadyumun yeni sentetik yüzeyli atletizm pisti oluyor. 1000 seyirci kapasiteli orta saha çim olacak, atletizm yapılabilecek spor tesisi mevcut olacak. Boş alanlarda açık spor tesisleri voleybol, basketbol, tenis kortu gibi tesisler olacak. İnsanlar gelip burada rahatça sporlarını yapabilecek. Bir aksilik olmasa 2016 yılının 11. ayında geçici kabul işlemleri gerçekleştirilecektir. Toplam 2 bin seyirci kapasiteli olacaktır. Ayrıca futbol sahası doğal çim olacak, yürüyüş alanları sentetik çim olacaktır. Bir tarafı 6, bir tarafı 7 kulvarda parkur olacak.” dedi.

Polat ayrıca, “Stadyumun etrafı 1 metre duvar, 2,5 metre kafesli tel olacak. Dışarıdan bakıldığı zaman buradaki orta alan, oyun alanları da görülebilecek, modern bir tesis olacak. Bu aşamada ışıklandırma yok. Belki ileride projelendirilirse mümkündür. Yüzme havuzu inşaatı devam ediyor, geçici kabul aşamasında. Muhtemelen bugün, yarın teknik heyet gelecek oradaki eksikleri giderecek, yoksa geçici kabul aşamasına gelmiş durumda. Denemeler yapıldı. 1-2 defa test edilerek su tutuldu. Ama sonuçta teknik heyet gelip karar verecek. Eğer eksikler yoksa havuzun da geçici kabul işlemleri gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

Polat şehit stadyumuyla ilgili de, “Kars’ın 10-15 bin kişilik bir şehir stadyumuna ihtiyacı var. Burası muhtemelen ihtiyacı görecek, burası bittikten sonra şehir dışına yeni bir stadyum yapılmasına karar verilecek. Şimdi buraya odaklanmışız. Şuan ki amacımız bu tesisi bitirmektir.” İfadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.