1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 1266 engelliye evde bakım ücreti
1266 engelliye evde bakım ücreti

1266 engelliye evde bakım ücreti

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kars Merkez ve ilçelerinde toplamda 1266 engelli vatandaşa evde bakım ücreti ödüyor.

A+A-

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bu güne kadar engelli vatandaşlara evde bakım ücreti için başvuran aile sayısı 1653 olduğu belirtilerek başvuran bu 1653 aileden 364 kişiyi mevzuatlar incelenerek, ekiplerin tespitleri sonucu uygun bulmayarak reddedildiği açıklandı.

Evde bakım ücreti almak isteyen ailelerin dilekçeleri kabul edilerek evlerinde incelendiğini belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Akın Oktay “Bu ödemelere başlamadan önce vatandaşlarımızdan engellilerimizin tespiti için dilekçe alıyoruz. Daha sonra bu dilekçelere istinaden komisyon kuruluyor ve evde bakım ücreti alacak vatandaşlar evinde ziyaret ediliyor. Sosyal ve ekonomik yönden vatandaşımız engelli vatandaşımıza bakamıyorsa müracaatları incelendikten sonra İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak bakım hizmeti ödüyoruz” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşlara Bakım ücretini ödemden önce vatandaşlara en iyi kimin bakabileceğini de araştırdıklarını söyleyen Akın Oktay “Genelde özürlü vatandaşlarımıza bakan vatandaşlar da özellikle akrabaları oluyor. Şu anda mevcut engelli vatandaşlar için ödenen para ayda 599 TL. bu para özürlü vatandaşlarımıza bakanlara bağlandıktan sonra zaman zaman rutin kontrollerle takip ediyoruz. Ödenen para veya verilen hizmet engelli vatandaşa yansıtılıyor mu diye 6 ayda bir kontroller gerçekleştiriyoruz” dedi.

Vali Ahmet Kara’nın da bu konu üzerinde hassasiyetle durduğuna dikkat çeken İl Sosyal Hizmetler Müdürü, “Şu anda 1266 tane özürlü vatandaşımız evde bakım ücreti alıyor. Yeni başvuruları da faal olarak değerlendiriyor ve incelemeler yaparak kabul ediyoruz. Bu sayı her zaman aynı kalmıyor, her geçen gün yeni bir başvuru olabiliyor. Sayın Valimiz de bu konu üzerinde önemle duruyor ve hassasiyetle bu konu üzerinde durulması için talimatlar veriyor. Toplum Merkezimiz de Sosyal Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezimiz var oradaki arkadaşlara da önem göstermeleri konusunda sürekli talimatlar veriyoruz. Çalışmalarımız tüm hassasiyetiyle sağlıklı bir şekilde yürütülmeye devam ediyor” diye konuştu.

”Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmeliği olarak değişen ayni nakli yardımlarda da eşi tarafından terk edilmiş, şiddete maruz kalmış, çocuklarıyla birlikte mağdur olan vatandaşlarımıza da bu yönetmelik altında yardım veriyoruz” diyen Oktay 2011 Ocak ayında 465 ailede toplam 532 çocuk, Eylül ayı içerisinde de toplam 495 ailemize ve 524 çocuğumuza şu anda ayni nakli yardım vermekteyiz. Çocuklarımızın yaş sınırına göre, öğrenim durumuna göre de verilen yardımlar değişiklik arz ediyor. Bizim vermiş olduğumuz ayni nakli yardım sonucu mağdur olan kadınlarımız ailelerinin yanına yerleşmekte büyük kolaylık buluyor. Bizim önceliğimiz de mağdur olan vatandaşlarımızı evlere değil de ailelerinin yanına yerleştirmektir” ifadelerini kullandı.   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.