1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 103. yılı 103 metre bayrak ile andılar
103. yılı 103 metre bayrak ile andılar

103. yılı 103 metre bayrak ile andılar

​​​​​​​Kırıkkale’de düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde yaşanan acı olayın 103. yılının anısı adına 103 metrelik bayrak açıldı.

A+A-

Birinci Dünya Savaşı’nda Enver Paşa tarafından yürütülen Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan binlerce Türk askerinin anısına Türkiye’nin dört bir tarafından anma programları yapıldı. Kırıkkale’de ise Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programında günün anlamı üzerine konuşmalar yapıldı ve şiirler söylendi. Yürüyüş boyunca şehir halkı sloganlarla şehitleri yad etti ve 103. yıl anısına, şehitler adına 103 metrelik dev bayrağı taşıdılar.

Düzenlenen anma programında şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını dile getiren Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Onlar mensubu oldukları bu aziz milletin geleceği için Sarıkamış’ta Alahuekber Dağlarında şehit olmuşlar. Bilerek, isteyerek o yollara düşmüşler ve şehadet mertebesine ulaşmışlar, Rabbimden onlara rahmet diliyorum. Bugün topraklarımızı korumak için, bu milleti korumak için sınırlarda nöbet tutan, her kademede görev yapan Türkiye’nin düşmanlarına karşı, terör örgütlerine karşı, mücadeleyi veren kardeşlerimizin yaptığı iş ne kadar kutsalsa o gün Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Dumlupınar’da yapılan da o kadar kutsaldır. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında o dönemde 1914 yılındaki o soğukla kıyaslanmayacak bir soğuk var ama belki bu ülkenin evlatları, gençleri, o kahramanlığı yapanları bir kez daha anmak için ülkenin dört bir yanında bugün bizim Kırıkkale’de düzenlediğimiz gibi bir yürüyüşü düzenliyorlar, başta tabi Sarıkamış’ta Kars’ta olmak üzere” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.